Головна Новини Дозвілля відносини Як відрізнити справжнє кохання від звички
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відрізнити справжнє кохання від звички

Прихильність і звичка – почуття, непорівнянні з любов'ю

20 березня 2020, 13:50 comments4746
Поділіться публікацією:
Як відрізнити справжнє кохання від звички

Люди, які прожили разом довгий час, іноді не можуть зрозуміти, що насправді відчувають один до одного. Можливо, між ними любов, яка з роками настоялася і стала, як хороше вино, а може це все просто звичка. Психологи пояснили, як відрізнити ці непорівнянні почуття.

Звичка любити

"Любов живе три роки", якщо вірити Фредеріку Бегбедеру. Але чи так це важливо? Адже ми-то знаємо: справжня любов і математика несумісні. Відносини будуть постійно змінюватися і на зміну всепоглинаючій пристрасті і дикій закоханості прийде взаємна ніжність, підтримка та розуміння. З роками ви дорослішаєте і дивитесь на речі по-іншому. Ви не б'єте посуд і не влаштовуєте сцен ревнощів, як було на перших етапах, ви можете нормально сісти і поговорити, розповівши про свої образи і невдоволення. Ось так і з'являється звичка любити. Ви з коханою людиною пройшли через безліч сварок, скандалів, депресій і побутових проблем, але ваша любов тільки стала міцнішою. Незважаючи на роки спільного життя, ви постійно говорите один одному слова любові, прагнете здивувати і порадувати свого партнера, готуєте йому улюблені страви, а він відповідає взаємністю. Ви жодного разу не засумнівалися в його вірності, підтримці та любові — ви просто щасливі разом.

Звичка без любові

Буває і так, що через деякий час, любов проходить і людей тримає разом тільки звичка. Вас давно нічого не пов'язує, ви просто прив'язані один до одного. Ось кілька тривожних ознак, на які варто звернути увагу:

- Відсутність спільних тем для розмови. Ви практично перестали розмовляти, ділитися враженнями, обмінюватися досвідом. У кожного з вас своє життя, де вам добре і комфортно, але тільки проживаєте його ви окремо.

- Частіше "Я", а не "МИ". Якщо під час розмови ви стали частіше вживати "я", а не "ми", це означає, що кожен з вас ставить свої інтереси вище всього. Ви перестали будувати плани на спільне майбутнє і кожен сконцентрувався на собі і особистому розвитку.

- На різних полюсах. Якщо коло ваших інтересів зводиться тільки до домашньому побуту — це погано. Згадайте, як давно ви дивилися разом фільми або відвідували улюблені місця? А що вже говорити про романтичні вечері?

- Інтимне життя. У людей, які не відчувають нічого один до одного, сексуальне життя зводиться до нуля. Або ж вони займаються сексом, тому що "так треба".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що впливає на тривалість стосунків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!