Як зберегти стосунки, якщо вони на межі розпаду

Навіть якщо справи зовсім кепські, ніколи не пізно спробувати зберегти стосунки, що розпадаються

Відносини часто заходять в глухий кут і здається, що вже нічого не можна виправити. Партнери ніби не чують один одного і повністю зосереджені на своїх образах. Але якщо ти дійсно налаштований спробувати все виправити і дати вашій любові друге життя, ми дамо тобі кілька порад, які допоможуть направити ситуацію в русло якщо не примирення, хто хоча б взаєморозуміння.

Не отгораживайся

У ситуації невизначеності виникає бажання захиститися і закритися від будь-яких неприємних ситуацій. Але стримуючи свої емоції, проблему не вирішиш, а приховання почуттів призведе до нервових зривів або депресії. Коли партнер дозволяє собі образливі висловлювання, не варто закриватися в собі, а просто спокійно висловити все, що відчуваєш. Це, звичайно, мало що змінить, але тобі самому стане легше.

Не критикуй і не ображай

Неможливість достукатися до партнера і вплинути на його рішення викликає бажання висловитися різко і безапеляційно, продовжити суперечку й утримати увагу. Однак це лише погіршить ситуацію і ніяк не поліпшить її. Це стосується і взаємних образ. Якщо відчуваєш, що ось-ось вибухнеш, зроби глибокий вдих і подумай, чи варто це говорити.

Не вини партнера у всіх гріхах

Звичайно, хочеться, щоб близька людина відразу зрозуміла всі свої проколи і визнала провину. Але не треба звинувачувати її в усіх негараздах ваших стосунків. Замість цього - задавай питання і навчися слухати. Говори лише тоді, коли хочеш висловити свій погляд на ситуацію. Розкажи про свої почуття і запитай, що відчуває друга сторона. Це допоможе зблизитися і зосередитися на тому, що можна виправити.

Сподіваємося, ці прості поради допоможуть тобі і твоїй другій половинці пережити негаразди і зберегти ніжні почуття один до одного. Також видання "Коментарі" розповість про п'ять професій, які зітруть на порох будь-які стосунки.