Головна Новини Дозвілля саморозвиток Якщо бійка неминуча: як тримати перший удар
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо бійка неминуча: як тримати перший удар

Про бійця можна судити з того, як він тримає перший удар

9 вересня 2019, 12:23 comments5333
Поділіться публікацією:
Якщо бійка неминуча: як тримати перший удар

Як би ми не намагалися уникнути бійки, ніхто не застрахований від можливості опиниться в самому її центрі. Навіть якщо ви перебуваєте в числі тих щасливчиків, яким завжди вдавалося уникнути цієї проблеми, слід бути максимально готовим до того моменту, коли вас припруть до стіни. Тому рекомендуємо приділити час для ознайомлення з цими головними принципами поведінки в бійці.

Головне — не дати зрозуміти противнику, що ти не готовий до бійки. Якщо ти намагаєшся тримати дистанцію і відходиш, він подумає, що ти намагаєшся відступити, і це штовхає його на продовження (початок) фізичного впливу. Коли ти починаєш оглядати територію (наприклад, для того щоб зрозуміти, чи немає у тебе за спиною сходів або чавунного люка, в який не хотілося б провалитися), твій невпевнений погляд буде розцінюватися як ознака страху та слабкості. Перший удар, швидше за все, буде в обличчя — це ж твоє "я", яке хочуть підпорядкувати і придушити. Потрібно бути готовим.

aHYBSGIU3LWWycIxRV6RNDLCx.jpeg

1. Опусти голову, показавши лоб, ноги повинні бути трохи зігнуті, по можливості ліва виставлена вперед (якщо ти будеш бити правою). Так тобі у разі нападу вдасться зберегти рівновагу. Підніми руки до рівня грудей, як би кажучи своєю позою "пацан, ну ти чого?" (це не повинно виглядати як бойова стійка, цими рухами ти даєш зрозуміти свій настрій).

2. Якщо зміг помітити наближення удар, то підстав під нього лікоть або передпліччя, поклавши руку собі на голову (не відхиляйся від удару назад — так ти можеш відкрити підборіддя, що дуже небезпечно).

3. Якщо ти раптом не встиг відстежити удар і відреагувати на нього, тоді, хоча б нахилися і опусти голову, щоб нападник вдарив у лоб і пошкодив кулак.

4. Якщо ти пропустив удар, але залишився стояти на ногах, не потрібно панікувати. Підбите око або розбитий ніс — не привід розклеюватися. Якщо удар був такої сили, що ти втрачаєш рівновагу, потрібно зближуватися і повиснути на противнику, це завадить йому бити.

5. Стеж за щелепою. Приймеш на себе сильний удар – є всі шанси впасти у важкий нокаут, і до того ж вдаритися потилицею об асфальт. А перебуваючи без свідомості, ти не зможеш себе захистити.

6. Якщо ти вже розумієш, що точно падаєш, відразу ж згрупуйся, зігни спину і притисни підборіддя до грудей, так ти зможеш запобігти удару потилицею об землю. Впавши, негайно повертайся на спину і бий супротивника ногами лежачи. Встати потрібно як можна швидше.

7. Що робити, якщо ти пропустив (або відбив) перший удар, дивися за обставинами. Якщо у тебе вистачить сили і перед тобою далеко не майстер спорту з бойового самбо, то сміливо бий у відповідь. І не обходься одним ударом, а видай відразу все, на що ти будеш здатний.

Також видання "Коментарі" розповість, як поставити правильний удар.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!