Головна Новини Дозвілля саморозвиток П'ять поважних причин пропустити тренування
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять поважних причин пропустити тренування

Іноді пропустити тренування не тільки можна, але й необхідно

8 жовтня 2019, 17:54 comments7181
Поділіться публікацією:
П'ять поважних причин пропустити тренування

Якщо ви серйозно зайнялися яким небудь видом спорту, то для досягнення успіху вкрай важливо займатися регулярно і не пропускати тренування. Тільки тоді ви досягнете мети.
Але навіть в такій ситуації є винятки, коли тренування не тільки можна пропустити, але і дуже навіть бажано.
Сьогодні ми розглянемо деякі з них.
Ви не виспалися
Якщо ви збираєтеся проспати п'ять годин, а після цього провести серйозне тренування, то ви вчините нерозумно. Відкладіть тренування на інший день. Навіть одна ніч недосипання може негативно позначитися на вашому здоров'ї: у вас підвищиться рівень стресу, і ви будете частіше відчувати голод. Що ще гірше — якщо станете займатися, будучи втомленим, ви підвищите ризик серцево-судинних захворювань. І можете травмуватися.
У вас кашель або ви охрипли
Якщо ви відчуваєте легке нездужання на кшталт нежиті або початкового болю в горлі, то йти на тренування в принципі можна. Головне — врахуйте, що вам не потрібно сильно навантажувати організм. Виконуйте низькоінтенсивні вправи, і посилена циркуляція крові допоможе вам вилікуватися. Але якщо у вас є симптоми грипу, сильний кашель або утруднене дихання, заняття спортом можуть тільки погіршити ситуацію. У такому випадку вам не можна йти на тренування.
У вас сіли батарейки
Якщо ви відчуваєте себе катастрофічно розбитим, і це відчуття відрізняється від звичайного виснаження після пари робочих днів, це може бути синдром хронічної втоми. Якщо ви не можеш підбадьоритися і тримати себе в тонусі, то тренування точно піде нанівець. Задумайтеся про свій спосіб життя, і, якщо він несумісний із заняттями спортом, міняйте його як можна швидше.
У вас болить стопа
Взагалі, постійний біль де-небудь — це сигнал, що пора припинити тренування і розібратися в його причинах. Цілком імовірно, що у вас перенапруження у м'язах або, що ще гірше, перелом. Також причиною болю в стопі може бути плантарний фасциит або п'яткова шпора. Якщо відчуваєте біль саме в п'яті, і вона зростає разом з навантаженням, терміново припиніть тренування і зверніться до лікаря.
Ви не відновилися
Досі відчуваєте печіння або біль в м'язах після минулих занять спортом? Це ознаки крепатури або, як це ще називають, синдрому відстроченого м'язового болю. Серйозне прокачування призводить до мікророзривів м'язової тканини. Це добре, тому що в процесі її відновлення ви станете сильнішим. Але якщо почнете займатися в період, коли розриви ще не зажили, є ризик, що ви доведете себе до травми. Якщо відчуваєте, що, наприклад, ваші біцепси ще не відпочили, робіть упор на м'язи ніг або зовсім не ідіть на тренування.
Ось п'ять причин, за яких пропустити тренування не буде соромно. Щиро бажаємо вам рідше стикатися з ними і впевнено йти до успіху.
Також видання "Коментарі" розповість, як урізноманітнити віджимання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!