Головна Новини Дозвілля саморозвиток Що робити, якщо почала підводити пам'ять
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо почала підводити пам'ять

Ліків для поліпшення пам'яті не існує

19 грудня 2019, 19:15 comments2916
Поділіться публікацією:
Що робити, якщо почала підводити пам'ять

З віком у багатьох людей починає погіршуватися пам'ять і причини цьому можуть бути різні. На сьогоднішній день не існує ліків, які допомагають впоратися з проблемою, але є інші методи, здатні поліпшити роботу мозку.

В першу чергу, якщо пам'ять почала підводити, слід переглянути свій спосіб життя і внести в нього зміни. Потрібно відмовитися від шкідливих звичок, зокрема алкоголю і паління. Також необхідно правильно збалансувати раціон харчування, включивши в нього побільше свіжих фруктів, овочів і омега-3 жирних кислот.

Крім того, фахівці радять регулярно займатися спортом, можна влаштовувати піші прогулянки вранці або перед сном. Якщо почалися проблеми з пам'яттю, варто контролювати показання артеріального тиску, рівень холестерину і цукру в крові (при цукровому діабеті).

Є і інші способи, які допоможуть поліпшити і розвинути пам'ять. Сюди відноситься читання, вивчення іноземних мов та іншої пізнавальної інформації. Необхідно більше спілкуватися з друзями, знайти собі захоплення або хобі, яке буде вас примушувати працювати над собою і вдосконалюватися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як фаст-фуд впливає на якість пам'яті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!