Головна Новини Дозвілля саморозвиток Словник для відносин: дейтинг-терміни, які необхідно знати в 2020 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Словник для відносин: дейтинг-терміни, які необхідно знати в 2020 році

За останнє десятиліття змінився формат сучасних відносин

24 січня 2020, 14:55 comments5378
Поділіться публікацією:
Словник для відносин: дейтинг-терміни, які необхідно знати в 2020 році

Поки психологи обговорюють, як за останнє десятиліття змінився формат сучасних відносин, як на нього вплинули соціальні мережі та різні дейтинг-програми, на зразок Тіндера, ми вивчаємо трендову термінологію. По-перше, щоб бути "в темі" відносин і вміти підтримати світську бесіду. А по-друге, щоб зрозуміти, що означає, коли новий знайомий раптово перестає відповідати на повідомлення, і до чого тут привиди і зомбі.

Ситуативні відносини (situationship)

Situationship або ситуативні відносини (СО) — це майже що справжні стосунки, але все-таки не вони. Так, в ситуативних стосунках ви можете багато спілкуватися, обговорювати емоційні теми і займатися сексом, але все це як би неофіційно. Тому СВ — це приклад псевдостосунків.

Скріпиш (paperclipping)

Хто пам'ятає операційну систему Microsoft Office в далекий період з 1997 по 2003 рік, той повинен пам'ятати персонажа по імені Скріпиш — мультяшну скріпку з вічками, що з'являється на екрані при першому запуску програми і далі, пропонуючи якусь допомогу. Цей анімований персонаж прибрали з інтерфейсу в 2004 році через численні скарги і негативні реакції з боку користувачів. Так от, коли ваш колишній (чи той, хто себе таким вважає) з'являється у вашому житті нізвідки і без особливої причини — це Скріпиш. Він не пропонує відновити стосунки і навіть не пропонує зустрітися на каву, він просто раптом нагадує про себе в соцмережах, щоб потішити своє его. І дратує так само, як бідний Скріпиш.

Кушонинг (сиѕһіопіпд)

Перейдемо до більш стратегічним термінам. Кушонинг (сиѕһіопіпд — пом'якшення, англ.) позначає листування з фліртом з людиною, якого ви в принципі можете розглядати в якості запасного варіанту, але при цьому з ким-то вже зустрічаєтеся. Кушонинг може тривати дуже довго, підтримуючи градус флірту, але тримаючи дистанцію, щоб у разі чого, можна було виправдатися — "це ж просто листування, нічого серйозного". Рано чи пізно кушонинг переривається, при цьому передує закінченню спілкування флірт як раз і є тією "подушкою" (сиѕһіоп), яка повинна пом'якшити удар розставання.

Бенчінг (benching)

Цей термін схожий з попереднім, і означає бути на лаві запасних (bench — лава, англ.). На відміну від кушонінга, бенчінг зазвичай практикується тими, хто не перебуває в офіційних стосунках, але на горизонті маячить кілька потенційно цікавих варіантів. Так от, поки людина не визначилася, до кого саме він готовий підійти з більш серйозними намірами, він "бенчить" одного або навіть декількох потенційних партнерів шляхом подачі помилкових надій в месенджерах.

Бредкрамбінг (breadcrumbing)

Ще одне близьке за змістом значення до двох попередніх, позначає ще більш безглузду дію. Брудкрамбінг (breadcrumbing — кришити хліб, англ.) означає навіть не підтримання постійного романтичного інтересу, а його раптові спалахи з хаотичною періодичністю без всякого продовження спілкування. То пара милих повідомлень у фейсбуці, то фліртує компліментом в інстаграмі — розкидання дрібних "крихт", швидше за все, просто для підтримки власної значущості.

Гостінг (ghosting)

Ви напевне знаєте, що таке гостінг (ghost — привид, англ.)! Гостінг — це коли ви не відповідаєте на дзвінки та повідомлення з пропозицією зустрітися або сходити на побачення, замість того, щоб сказати людині прямо, що по тим або іншим причинам не хочете з ним бачитися. До речі, гостінг зараз активно обговорюється не тільки в дейтінгу. У сучасній психології цей термін вживають у спілкуванні в цілому: з друзями, колегами, батьками.

Касперінг (caspering)

Ймовірно, ви вже здогадалися, що касперінг отримав свою назву на честь Каспера — персонажа з однойменного фільму, дружелюбного малюка-примари. Саме через хорошу репутацію Каспера, касперінг має позитивне забарвлення. Це той же від воріт поворот, як і у випадку з гостінгом, тільки з м'яким поважним поясненням. Типу: "Я чудово провів час, але зараз занадто зайнятий, немає часу зустрітися".

Хаунтінг (haunting)

Хаунтінг (haunt — переслідувати, англ.) — це наступна можлива ступінь гостінга. Коли хтось ігнорує спілкування з вами, але продовжує переглядати ваші сторіс і стежити за вашими соцмережами.

Зомбінг (zombieing)

Так, крім привидів у дейтінгу також існують зомбі. Зомбінг (zombie — зомбі, англ.) — це коли ваш колишній чи людина, яка раніше вас "гостила", знову з'являється у вашому житті — зазвичай у форматі взаємодії в соцмережах: коментар, лайк, шерінг посту, миле повідомлення.

Каффінг-сезон (cuffing season)

Каффінг-сезон (cuffs — наручники, англ.) триває з вересня по березень або з жовтня по травень (з цього питання є розбіжності, виходячи з клімату різних країн). Але загалом, це найсприятливіший час, коли всі хочуть що б то не стало знайти пару, щоб було з ким проводити самотні зимові вечори і засипати не в холодному ліжку.

Кетфішинг (catfishing)

picture

Поняття кетфішинг відоме ще з 40-х, але стало популярним після виходу документального фільму 2010 року "Catfish", в перекладі з англійської означає "Сомик" або "Зубатка" (в українському прокаті фільм називається "Як я дружив в соціальній мережі"). У фільмі розповідається історія фотографа Нева Шульмана, який познайомився на фейсбуці з дівчиною Меган і деякими членами її сім'ї. Хоча спілкування з Меган перейшло в романтичну площину, молоді люди жили в різних містах і ніколи не зустрічалися особисто. Коли ж Нев з друзями вирішив відвідати Меган, виявилося, що всю переписку з ним вела її мати, створивши фейковий аккаунт на фейсбуці. Звідси визначення кетфішингу — це створення повністю нової (неіснуючої) особистості в інтернеті, щоб почати віртуальні відносини.

Кокфішинг (сockfishing)

Кокфішинг — це той же кітфішинг, тільки з фейковими інтимними фото. Так, деякі хлопці вважають чомусь гарною ідеєю надіслати дівчині фото своїх найінтимніших частин тіла. Але навіть у цих цілях фотографують не свої "переваги", а викачані з інтернету фото або "реальні" фото, які потрапили до них з телефону сестри або колишньої дівчини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Louis Vuitton відкриють перше кафе і ресторан в Осаці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!