Головна Новини Дозвілля саморозвиток Кілька застарілих стереотипів про чоловіків
commentss НОВИНИ Всі новини

Кілька застарілих стереотипів про чоловіків

Сталеві м'язи і брутальні манери більше не є головними якостями чоловіка

14 лютого 2020, 13:59 comments3485
Поділіться публікацією:
Кілька застарілих стереотипів про чоловіків

Чоловік повинен бути бородатим, м'язистим і брутальним. І неодмінно зі шрамами. Вони прикрашають. Багатьом з нас цю нісенітницю втирали з дитинства. Але часи змінилися і тепер ми можемо сміливо бути такими, якими є.
Сьогодні ми обговоримо п'ять застарілих стереотипів про справжніх чоловіків і порадимо, як треба діяти насправді.
Фізичні дані
Стереотип, що справжній мужик "могутній, смердючий і волохатий" вже давно не актуальний. Важливо, щоб чоловік сам відчував себе комфортно і не звертав уваги на думку інших. Якщо ж хвилює твоя зовнішність — займися тим, в чому хочеш бути кращим: хочеш красиве тіло — йдеш в спортзал; хочеш бути розумним — читай книги. Необхідно, щоб ти розвивався цілеспрямовано, а не бездумно качав м'язи.
Розподіл занять за гендерною ознакою
cu3GbpD8jlU2WSXn2-W9A4Q6c.jpg
Так, мужик не може народжувати дітей. Сподіваємося, що ніколи не зможе. Ось і вся гендерна нерівність. В іншому ж дами легко освоїли всі споконвічно "чоловічі" заняття, а чоловікам зовсім не соромно вміти готувати і мити посуд. Це ж стосується і захоплень. Так, вміти і любити шити для чоловіка — штука зовсім не соромітна, а високопрофесійні навички і поготів добре оплачуються. Жінка ж цілком непогано справляється з дослідженням космосу або під час роботи в поліції. Забудь про гендерні стереотипи.
Пацанські правила життя
"Дворовий" чоловічий кодекс честі давно в минулому, а ті, хто воліють жити за принципом "пацан сказав — пацан зробив", трохи відстали від життя. Найчастіше такими "понтами" тебе намагаються штовхнути на якісь негідні або дурні дії. А бути відповідальним за свої слова і дії — це, мабуть, більше джентльменський принцип, а не дворово-понятійний. Тому косити під гопника не варто.
Демонстрація сили і сміливості
Звичайно, вміти постояти за себе і захистити дівчину від хуліганів — це важливо. Але якщо конфлікту можна уникнути, то цією можливістю слід скористатися. Бійка — це не спосіб вирішити проблему, це вже, скоріше, засіб захистити своє здоров'я та життя у разі прямої загрози.
Мужики не плачуть
Ui4v6-fTDybBgF1-iDuwVE_Vb.png
Цей стереотип формувався в епоху, коли була важлива жорсткість, твердість і стійкість характеру. Але зараз будь-хто сміливо проявляє свої почуття і не соромиться цього. Можна і потрібно залишатися самим собою, не намагаючись відповідати чиїмось вказівкам.
Іншими словами, якщо у вас немає розкішної бороди, брутального татуювання або накачаних біцепсів, це не означає, що ви не чоловік. Значить, ви гарні в чомусь іншому. Головне, не ховати всередині себе ці достоїнства. А тим часом, видання "Коментарі" розповість вам, як правильно підтримувати розмову з дівчиною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!