Головна Новини Дозвілля саморозвиток Їж, спи, тренуйся: цікаві факти про сумо
commentss НОВИНИ Всі новини

Їж, спи, тренуйся: цікаві факти про сумо

Життя бійця сумо - це важкі та травмонебезпечні тренування, які вимагають повного самозречення

15 травня 2020, 13:13 comments6986
Поділіться публікацією:
Їж, спи, тренуйся: цікаві факти про сумо

Головне — побільше їсти і задавити суперника своєю вагою. Приблизно так середньостатистичний обиватель уявляє  собі бійця-сумоїста. Ніхто навіть не замислюється над тим, що життя сумоїста складається з регулярних тренувань, які не тільки тяжкі, але і вкрай травмоопасни. Не кажучи вже про те, що набрати вагу так, як цього вимагає програма підготовки — це надзвичайно кропіткий і важкий процес, що вимагає величезної самодисципліни і самопожертви.

Сьогодні ми розповімо найцікавіші факти про сумо, які позбавлять тебе від багатьох стереотипів про цей вид єдиноборств.

1. Сумо дуже динамічне. Борцям потрібно думати швидко: за 10 секунд (це стандартна тривалість поєдинку) борець може 2-3 рази змінити тактику.

2. Сумо — це частково релігія, частково — національне шоу. Сумоторі зобов'язаний підвищувати настрій японців. Це складно пояснити, але це відчувається в кожному сумоторі, в їх поведінці, в їх прагненні придумати щось своє не тільки в боротьбі, але і в ритуалі.

3. Сумо — дуже травмонебезпечний вид спорту. Стартовий контакт — це зіткнення двох в середньому 155-кілограмових борців з сукупною швидкістю 50-60 км/год. З травм на першому місці коліна, потім лікті, спина і шия, гомілкостопи і пальці.

4. При вступі на навчання борців змушують скинути жирок, а вже потім — набрати так звану робочу вагу. Робоча вага — це м'язи плюс жир. Справа в тому, що вище певної межі "сухий" м'яз наростити неможливо.

5. Розповіді про висококалорійну їжу, якою об'їдаються суматорі — легенда. Їх основна їжа містить 100-150 ккал, але просто їдять її від пуза і після їжі відразу сплять. Набрати вагу, необхідну для сумо, не так просто, для цього потрібен особливий тип метаболізму.

6. Для перемоги треба або виштовхнути суперника за межі дохи (діаметр 4, 55 м) або змусити торкнутися поверхні чим-небудь, крім ступнів. В цілому борці діляться на фахівців з боротьби в поясі і з поштовхів.

7. Емоції в сумо проявляти не можна. Люди з розірваними зв'язками не мають права сказати навіть "твою мать". Скажеш — вилетиш.

8. Біцепс і трицепс знаменитих суматорі приблизно того ж об'єму, що у звичайної людини нога.

9. У сумо дозволені ляпаси, але тільки відкритою долонею. Втім, нокаути нерідкі.

Виявляється, все не так вже й просто, як здається на перший погляд. Очевидно, сумо — це не просто тренування і спорт, це стан душі. Також видання "Коментарі" розповість про те, як тренувалися римські гладіатори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!