Головна Новини Дозвілля саморозвиток Як домовитися про гідну зарплату на співбесіді
commentss НОВИНИ Всі новини

Як домовитися про гідну зарплату на співбесіді

Питання про майбутню зарплату на співбесіді обов'язкове

27 травня 2020, 15:35 comments2896
Поділіться публікацією:
Як домовитися про гідну зарплату на співбесіді

При влаштуванні на роботу багатьох людей, в першу чергу, цікавить три фактори: графік, обсяг роботи і фінансова складова. При чому, останній пункт грає саму ключову роль. Як же правильно домовитися про гідну заробітню плату, перебуваючи на співбесіді?

Вивчіть ринок

Необхідно заздалегідь вирахувати середню ринкову ставку для того типу роботи, на яку претендуєте — в даній галузі та конкретному регіоні. Під час співбесіди питання заробітної плати підніметься обов'язково, тому до нього варто добре підготуватися, щоб не занизити суму або ж, навпаки, не назвати надто високу. Після того, як ви дізнаєтеся, скільки отримують фахівці вашого рівня, проаналізуйте чинники, які зможуть підвищити вашу ставку: досвід роботи, знання іноземних мов, додаткові кваліфікації, готовність до постійних відряджень і т. д.

Підготуйтеся до питання про зарплатні очікування

Представник компанії, в яку ви влаштовуєтеся, може поцікавитися вашими зарплатними очікуваннями. Не варто ухилятися від прямої відповіді, будьте впевнені в собі. Не обов'язково називати число, сформулюйте свою відповідь так: "Я ще вивчаю інформацію з цього питання, але готовий розглянути пропозицію в такому діапазоні. Що ви думаєте з цього приводу?".

Як підняти питання про зарплату

Як правило, розмова про заробітну плату відкладається до кінця співбесіди. Якщо ви зацікавили керівника, він самостійно підніме цю тему і запитає про бажаний дохід, якщо ж роботодавець відтягує цю розмову, можна сказати так: "Вважаю, було би простіше заощадити наш час і з'ясувати заздалегідь, на яку зарплату я можу розраховувати". Але після цього ви можете отримати зустрічне запитання: "А на яку зарплату ви розраховуєте? Тоді скористайтеся вищепереліченими порадами.

Що сказати, коли дізнаєтеся суму

Якщо ви хочете підвищити передбачувану заробітну плату, тоді варто коректно сказати про це: "Чи є шанс, що ви можете підняти суму до такої-то?" або "Я сподівалася, що ви запропонуєте таку-то суму". Такий підхід повинен спрацювати, оскільки матеріальний інтерес не суперечить логіці розумних переговорів.

Чому має сенс просити більше

Якщо ви хочете попросити надбавку до зарплати, тоді робіть це відразу. Після того, як будуть досягнуті певні домовленості щодо фінансової частини, знову піднімати питання про гроші некоректно. Рекомендується називати роботодавцю цифру на 10-20% вище тієї, на яку ви розраховуєте. Як правило, на цей відсоток співрозмовник постарається зменшити ваші зарплатні апетити. В результаті ви отримаєте потрібний оклад, а роботодавець не буде вважати, що переплатив.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як правильно вести себе на співбесіді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!