Головна Новини Дозвілля стиль і краса ТОП-5 міфів про догляд за волоссям, в які всі вірять
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 міфів про догляд за волоссям, в які всі вірять

Виявилося, що сушка феном не шкодить волоссю

21 листопада 2019, 16:50 comments16103
Поділіться публікацією:
ТОП-5 міфів про догляд за волоссям, в які всі вірять

Кожна жінка мріє про красиве та шовковисте волосся, тому ретельно за ними доглядає і вберігає від шкідливого впливу. Але багато б'юті-порад інколи приносять більше шкоди волоссю, ніж користі. Саме тому вчені вирішили розвінчати найпопулярніші міфи про догляд за волоссям.

Не можна сушити волосся феном

Так, виявляється, що використовувати фен для сушіння волосся не просто можна, але ще й корисно. Багато хто звик вірити в те, що волосся повинне висохнути природним шляхом, тоді воно буде більш міцним і густим. Але це твердження хибне. Вчені довели, що не можна залишати волосся вологим на тривалий час, тому що молекули води вимивають з них корисні речовини і кератин. В результати чого, волосся випадає і стає сухим.

Волосся швидше росте, коли його частіше стрижеш

Якщо ви намагалися регулярно стригти кінчики волосся, щоб це вплинуло на їх ріст, тоді поспішаємо вас розчарувати. Довжина волосся абсолютно не залежить від частих походів до перукаря і навіть не від частоти використання косметичних масок. Ріст волосся залежить від активності фолікул і найчастіше це спадковий фактор. Однак, якщо ваші кінчики посіклись і виглядають негарно – краще записатися в салон краси.

Лупа – причина випадіння волосся

Безумовно, лупа – це велика проблема, яка доставляє багато дискомфорту та незручностей. Але причиною випадання волосся вона не є. Таке шкірне захворювання не здатне викликати пошкодження волосяних фолікулів.

Волосся стає жирним, якщо його мити щодня

Мабуть, багато хто стикався з подібним твердженням. Але вчені вважають, що кількість жиру, яка виділяється клітинами залежить від багатьох факторів, серед яких неправильно підібраний шампунь і кондиціонер. Якщо волосся швидко втрачає свою "свіжість" і охайний вигляд, тоді справа не в кількості миття, а в косметологічному засобі.

Не варто постійно збирати волосся у хвіст і пучок

Вважається, що волосся починає випадати і сильно пошкоджується, якщо постійно його збирати в хвостик. І частка правди в цьому міфі є. Якщо ви кожен день стягуєте своє волосся в тугий пучок, як у балерини, тоді воно дійсно "ламається", але якщо це вільна фіксація, то ніякої шкоди такі зачіски не приносять.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як швидко відростити волосся.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!