Головна Новини Дозвілля стиль і краса Еко-бойкот: перша в світі країна заборонила сонцезахисні креми
commentss НОВИНИ Всі новини

Еко-бойкот: перша в світі країна заборонила сонцезахисні креми

Сувора заборона на сонцезахисну косметику діє з 1 січня

8 січня 2020, 17:48 comments1926
Поділіться публікацією:
Еко-бойкот: перша в світі країна заборонила сонцезахисні креми

Боротися за збереження навколишнього середовища потрібно всіма можливими способами і новий кардинальний метод вирішили приміряти влади республіки Палау. Тут почала діяти офіційна заборона на сонцезахисні засоби, так як вони є по-справжньому токсичними.

За інформацією BBC, тихоокеанська держава стала першою країною в світі, яка заборонила креми для засмаги, так як вони шкодять коралам і іншим водним мешканцям. Із 1 січня тут строго заборонено продавати та використовувати сонцезахисні засоби, до складу яких входять інгредієнти з UV-фільтрами, зокрема, оксибензон і октиноксат. Штраф за порушення закону сягає 1000 доларів.

Про введення заборони почали говорити ще в 2018-му після того, як ці токсичні речовини були виявлені в природних зонах Палау, а також у тканинах морських тварин. Місцеві фахівці відразу заявили, що ці хімікати смертельно небезпечні для флори і фауни. До того ж, місцева лагуна визнана об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

"Ми повинні жити і поважати навколишнє середовище, оскільки навколишнє середовище — це гніздо життя", — зазначив президент Палау Томас Ременгесау.

Читайте також: ангел "Victoria's Secret" Ельза Хоск розповіла про алкогольну залежність.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!