Головна Новини Дозвілля стиль і краса Чому шаруються і ламаються нігті і як це виправити
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому шаруються і ламаються нігті і як це виправити

Проблемні нігті вимагають особливого догляду

3 квітня 2020, 10:50 comments2036
Поділіться публікацією:
Чому шаруються і ламаються нігті і як це виправити

Нігті, волосся, шкіра – відображення стану здоров'я внутрішніх органів людини. Якщо десь пішов збій — здоров'я порушено, а значить тіло буде подавати сигнали, в тому числі і за допомогою нігтів.

Шарування нігтів — досить поширена проблема, яка може виникнути через безліч причин: зниження імунітету, нестачі вітамінів і корисних речовин, надмірного стресу, порушення обміну речовин і багатьох інших.

Щоб нігті залишалися здоровими і гарними за ними необхідно регулярно і правильно доглядати. В першу чергу, варто переглянути свій раціон харчування. Організм повинен отримувати в достатній кількості цінні мікроелементи, корисні жири і мінерали, особливо кальцій, йод і селен. Крім цього, відмінно сприяє відновленню структури нігтів желатин. Можна періодично балувати себе домашнім желе з фруктів або ягід.

Не забувайте, що нігтям потрібен "відпочинок" від покриття лаком, тому не носіть його постійно. Для зняття лаку використовуйте рідину без ацетону, яка не пересушує нігтьову пластину. Користуйтеся скляною, керамічною або картонною пилкою, не металевою, яка сильно травмує структуру нігтя.

Робіть спеціальну живильну маску для нігтів 1-2 рази на тиждень. Маска дуже проста, проте зможе швидко допомогти при розшаруванні нігтів. Змішайте кілька крапель оливкової олії з декількома краплями лимонного соку, нанесіть на нігті цю суміш, надіньте бавовняні рукавички. Таку маску потрібно залишити на нігтях на ніч.

Також відмінно допомагають у зміцненні нігтів ванночки з морською сіллю. Наберіть в миску теплу воду, додайте в неї столову ложку морської солі і потримайте в ній кінчики пальців 15 хвилин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як швидко і ефективно зміцнити нігті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!