Головна Новини Дозвілля стиль і краса Дотримуйтесь правил: яке взуття краще не носити влітку
commentss НОВИНИ Всі новини

Дотримуйтесь правил: яке взуття краще не носити влітку

Неправильне взуття може нашкодити здоров'ю

21 квітня 2020, 14:55 comments2627
Поділіться публікацією:
Дотримуйтесь правил: яке взуття краще не носити влітку

Багато жінок запримітивши в магазині пару модного і гарного взуття, відразу ж біжать до каси, навіть толком не перевіривши її на зручність і міцність. А саме ці критерії важливі при покупці взуття, тому що вони допомагають зберегти красу і здоров'я ніг.

Всі розуміють, що взуття повинно бути максимально комфортним і зручним, але не всі слідують цьому правилу. Як же правильно вибирати туфлі і кросівки? І від якого взуття краще відмовитися?

В першу чергу, якщо під час примірки взуття вам тисне, не потрібно думати, що з часом воно розносится і все буде добре. Якщо навіть це і трапиться, то до цього моменту ваші ноги постраждають від мозолів і сильного болю.

Пам'ятайте, що матеріал для щоденного носіння взуття повинен бути натуральним. Підошва не повинна бути плоскою, але бажано жорсткою, щоб амортизировала стопу. А внутрішня поверхня взуття — м'якою. Устілка повинна легко вийматися для заміни на ортопедичну.

Туфлі

Їх відмінна риса — каблук. Від каблука потрібно стійкість та висота 3-4 см.

- Через високий каблук змінюється хода, амортизаційна функція стопи (при ходьбі вона повинна пом'якшувати удари, а інакше відбувається навантаження на хребет). Результатом може стати головний біль, остеохондроз, деформація міжхребцевих дисків.

- Порушення постави, положення тазу по відношенню до хребта.

- Вузький носок здавлює пальці. Це може призвести до погіршення кровообігу в нижніх кінцівках, мозолів, вальгусному відхиленню (викривленню) великого пальця, врослих нігтів.

Якщо туфлі на шпильці, дотримуйтесь правил:

- Вибирайте взуття з супінаторами, які підтримують стопу в трьох точках: головка першої та п'ятої плеснової кістки, а також п'ятка. Тоді стопа пружинить і забезпечує комфорт м'язів, сухожилля та кісток.

- Носіть високий каблук, чергуючи його з фізіологічним (3-4 см) в інтервалі не менше 3 днів.

- В офісі сидіть в зручних туфлях, а ходіть на підборах, якщо вже вам так хочеться бути "на висоті".

- Якщо ви водите машину, тримайте в салоні запасну пару взуття — зручну і безпечну.

Кросівки

Зараз кросівки стали наріжним новаторства ортопедичного взуття. Спеціальні супінатори в них підтримують стопу в фізіологічному положенні. Кросівки носять навіть з класичним гардеробом.

- Часто при виготовленні кросівок використовують синтетичні матеріали, внаслідок чого таке взуття може викликати роздратування і зайву пітливість ніг.

В'єтнамки

Це взуття легке і просте, але налічує кілька важливих мінусів:

- Зміна ходи. При носінні в'єтнамок доводиться вивертати щиколотки всередину і рухатися короткими кроками, щоб сланці не злетіли. Через це  надмірно напружуються м'язи ніг і стегна.

- Розтягнення довгої підошвової зв'язки. При шагані п'ята піднімається, і людина скрючує пальці, а це провокує набряки і запалення.

- Груба гумова перемичка може викликати болючі мозолі

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відомий бренд представив взуття з яблучної шкірки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!