Головна Новини Дозвілля стиль і краса Манікюр в домашніх умовах: 5 головних помилок
commentss НОВИНИ Всі новини

Манікюр в домашніх умовах: 5 головних помилок

Ці помилки можуть зіпсувати ваш образ

6 травня 2020, 17:00 comments1987
Поділіться публікацією:
Манікюр в домашніх умовах: 5 головних помилок

У зв'язку з карантином, багато салонів краси закрили свої двері для відвідувачів, і тепер жінкам доводиться самостійно "наводити красу". Здавалося б, немає нічого складного в тому, щоб зробити собі манікюр, але все ж є кілька помилок, які можуть зіпсувати ваші нігтики.

Обрізання кутикули

Манікюрними щипчиками можна зробити невеликий поріз, якого буде достатньо для того, щоб в кров потрапили шкідливі мікроби. В результаті ви отримаєте грибок або запалення. Майстри з манікюру твердять, що самостійно видаляти кутикулу не варто, тому що ніготь втрачає свій захисту. Якщо у вас є спеціальні засоби-ремувери, тоді видаліть відмерлі клітини або просто відсуньте кутикулу до основи нігтя.

Пиляння нігтів "туди-сюди"

Ще один з улюблених "гріхів" – спилювати нігті рухаючи пилкою туди-сюди. Експерти кажуть, що такі дії роблять ніготь ламким і слабким, тому що на ньому з'являються мікротріщини. Правильно пиляти нігті в одну сторону, починаючи з одного з куточків і просуваючись до другого. Це вимагає більше часу і терпіння, але зате зберігає здоров'я нігтів.

Товсті шари лаку

Можливо через поспіх, або тому що колір лаку лягає дуже блідо, можна спробувати компенсувати це товстим шаром. Але повірте, результат, швидше за все, вас розчарує. Такий шар буде сохнути довше і почне пузиритися. Крім того, таким чином дуже легко залити кутикулу і бічні краї нігтя.

Збовтування флакона з лаком

Щоб лак став  більш рідким і тому зручний в нанесенні, трясти флакон вверх-вниз не потрібно. Через це в товщі лаку з'являються маленькі бульбашки повітря. Після нанесення він буде пузиритися на нігтях, а бугристий манікюр мало кому потрібний.

Сушіння нігтів в холодній воді

Контакт з холодною водою тільки змінює консистенцію лаку на нігтях, але не допомагає йому висохнути. Все тому, що насправді він не сохне, а поступово твердне під впливом кисню. І щоб це сталося, руки краще тримати не у воді, а на повітрі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому шаруються і ламаються нігті і як це виправити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!