Головна Новини Дозвілля стиль і краса День народження джинсів: 5 фактів про улюблений одяг
commentss НОВИНИ Всі новини

День народження джинсів: 5 фактів про улюблений одяг

Джинси стали невід'ємною частиною гардеробу

20 травня 2020, 14:40 comments3518
Поділіться публікацією:
День народження джинсів: 5 фактів про улюблений одяг

Мабуть, ніхто не буде сперечатися про те, що джинси протягом останніх десятиліть не виходять з моди, а навпаки, стають лише популярнішими. А сьогодні, 20 травня, виповнилося 147 років з дня видачі першого патенту на джинси. Цей день вважається "днем народженням" нашого улюбленого предмету гардеробу.

Джинси за 1,46 доларів

Так, першу пару джинсів, виготовлених з парусини, зі швами і великою кількістю кишень, продали в Америці за 1,46 доларів в 1850 році. Такі штани воліли носити каліфорнійські золотошукачі. Але ця пара сильно відрізнялася від звичних нам джинсів.

Масова популярність

Слава до цієї культової речі прийшла на початку 1950-х років, коли перший раз актор Джеймс Дін з'явився на великому екрані в джинсах. Після цього вони отримали масову популярність.

Не для публічних місць

У середині ХХ століття в джинсах не пускали в публічні місця. Молодих людей в цих штанах могли вигнати з театрів і ресторанів.

Прорив в історії моди

У розвиток джинсів величезний внесок вніс італійський дизайнер Роберто Каваллі. Лайкра — завдяки якій тягнуться джинси, була придумана їм. Це був справжній прорив в історії моди.

Маленька "п'ята" кишенька

За однією з версій, ця кишеня використовулась для зберігання годинника на ланцюжку. Інша теорія говорить, що вона була створена для зручності робочих — в кишеню вони складали цвяхи, а золотошукачі зберігали в ній самородки. А згідно з третьою, кишеня була придумана для зберігання запальничок Zippo. Оскільки більшість ковбоїв користувалися ними, то і розмір кишені підігнали під цей стандарт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які джинси будуть в тренді в 2020 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!