Доглядаємо за бородою правильно: кілька чоловічих порад

Як правильно стригти бороду різними інструментами

Чоловіки, які носять розкішну бороду, повинні регулярно доглядати за нею. Багато з них звертаються до фахівця, але є і такі, які не бажають витрачатися зайвий раз і вирішують справу самотужки. Якщо ти вирішив наслідувати їх приклад і почати самостійно стригти свою бороду, ми дамо кілька цінних порад щодо того, як це робити.
Тример, ножиці або машинка
Як підстригти бороду своїми руками — для початку визначся з інструментами. Що краще вибрати для стрижки — тример, ножиці або машинку? Що вибирати з перерахованих вище пристроїв залежить від довжини волосся на обличчі та особистих уподобань. Крім них тобі знадобиться гребінець з частими зубчиками, дзеркало і рушник.
Підстригти бороду ножицями
Не знаєш, як рівно підстригти стильну бороду? Використовуй для цього ножиці, проте не забувай: даний інструмент вимагає майстерності і навичок. Він повинен бути гострим і чистим. Коригувати рівень зістриженого волосся можна за допомогою гребінця. Рухатися потрібно від скроні до підборіддя.
Підстригти бороду машинкою для волосся
Якщо вирішив використовувати машинку для волосся, не забудь вибрати відповідну по довжині насадку. Краще вибрати довжину побільше, щоб потренуватися. Зайве потім можна буде прибрати. Стрижка починається з лінії щік, і рухатися треба по зростанню волосся до щелепи, потім рівняємо вуса, підборіддя і завершуємо шиєю.
Підстригти бороду тримером
Якщо щетина довга, то краще не використовувати з самого початку коротку насадку, а стригти бороду поступово. Насадка повинна впритул торкатися до обличчя, рухи повинні відбуватися проти росту волосся.
Тепер ти зможеш сам пофантазувати над зовнішнім виглядом своєї бороди. Також видання "Коментарі" розповість про п'ять ефективних вправ з арсеналу бійців ММА.