Головна Новини Дозвілля подорожі Десять уроків виживання від Беара Ґріллза
commentss НОВИНИ Всі новини

Десять уроків виживання від Беара Ґріллза

Ці десять порад від визнаного професіонала своєї справи можуть допомогти в скрутну хвилину

21 серпня 2019, 16:57 comments6236
Поділіться публікацією:
Десять уроків виживання від Беара Ґріллза

Беар Гріллз – мандрівник і телеведучий з Великої Британії. Самий відомий і успішний його проект – телепрограма "Вижити будь-якою ціною". Незважаючи на те, що колись купол парашута Беара Ґріллза порвався, і він 18 місяців пробув у військовому госпіталі і навіть був паралізований, цей сміливець продовжує випробовувати долю.

Пропонуємо вашій увазі десять головних порад для тих, хто любить випробувати фортуну або навіть кинути виклик самій смерті.

1. Не варто недооцінювати свій стан. Якщо ви потрапили в погану ситуацію, то не варто відразу панікувати і думати, що ви не зможете ніяк себе захистити. У вас немає намету і спального мішка, але у вас є взуття та одяг. Саме вони і є вашим першим захистом від чого б то не було. Тому не впадайте в крайнощі.

2. Ваш кращий друг – вогонь. На ньому ви зможете приготувати їжу – це, по-перше, а по-друге, вогонь – це найкращий захист від непроханих гостей. Тому у вас при собі завжди повинні бути сірники. Якщо вони намокли, то це не проблема, адже їх можна висушити навіть з допомогою ваших волосся. Але найкраще підготуватися заздалегідь. Вдома, ви можете опустити сірники по одному в розтоплений віск. Коли він застигне, навколо сірники утворюється воскова оболонка, яка і захистить його від вологи.

3. Тирса. Коли ви будете рубати дрова, то тирсу не варто викидати. Вона вам знадобляться для розпалювання вогню.

4. Нічого зайвого. Ви повинні переконатися, що ваш рюкзак або сумка не містять нічого зайвого. Якщо є непотрібні речі – їх варто викинути. Таким чином, вам буде легше пересуватися по складній місцевості.

o4Kkc4XZh3lmWdx0joZ7j7wSH.jpg

5. Правильно виберіть місце. Ви повинні розбити свій табір у відповідному місці. Переконайтеся, щоб вам було зручно, табір треба розбивати на рівній поверхні. Розташовуватися потрібно не на самому березі водойми, оскыльки там більше комах.

6. Їжа. Якщо ви потрапили в екстремальну ситуацію, то вам вибирати не доведеться. Велика кількість вітамінів А, В і С містить зелена трава. Звичайно, добре, якщо вам вдасться знайти фрукти і ягоди. Також не гидуйте білими хробаками і жабами – вони містять багато білка.

7. Особиста гігієна. Це має велике значення для вашого здоров'я. Періть ваш спітнілий одяг кожен раз, коли вам випадає така можливість. Якщо у вас немає мила, ви можете скористатися білим попелом, який залишився від багаття. Також, замість мила можна використовувати пісок і суглинні грунти.

8. Орієнтування на місцевості. Постійно перевіряйте напрямок по своєму компасом, навіть якщо ви на 100 % впевнені, що рухаєтеся у правильному напрямку.

9. Медична допомога. Ви повинні володіти хоча б елементарними навичками надання медичної допомоги. Ви можете врятувати не тільки чиєсь життя, а й своє власне. Коли ви на дикій природі, то навіть маленький розріз може призвести до інфекції. Тому регулярно промивайте рану чистою водою. Чисту воду можна отримати шляхом кип'ятіння. Пам'ятайте, перш ніж промивати рану, ви повинні остудити воду.

10. Завжди тримайте себе у формі. Ви завжди повинні дбати про своє тіло і здоров'я. Так вам буде набагато легше вижити в дикій природі.

Також видання "Коментарі" пропонує вам дізнатися, як правильно тренуватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!