Головна Новини Дозвілля подорожі Складено ТОП-20 заборонених для відвідування місць на планеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Складено ТОП-20 заборонених для відвідування місць на планеті

Ці місця - немов магніти для допитливих умів

13 вересня 2019, 17:50 comments25423
Поділіться публікацією:
Складено ТОП-20 заборонених для відвідування місць на планеті

На Землі, безсумнівно, безліч цікавих місць, в яких варто побувати і подивитись що і як там влаштовано. Однак, є території (заборонені зони), куди не пускають нікого. І саме ці місця найбільше викликають інтерес, адже немає нічого більш бажаного, ніж заборонене. Отже, які об'єкти на планеті "покриті" найбільшими заборонами?

Всесвітнє семенохранилище (Норвегія)

На норвезькому острові Шпіцберген, глибоко в горах приховано всесвітнє семенохранилище. Його іноді називають "Храмом Судного дня", тому що навіть при найгіршому сценарії лиха для людства, воно збереже різноманітність продовольчих культур (близько 100 млн. насіння) в світі і відновить рослинне царство. Сховище може витримувати будь-які вибухи і землетрусу.

picture

Північний Сентинельский острів (Індія)

Північний Сентинельский острів є домом для "Sentinelese", народу, який є одним з небагатьох племен у світі, мають практично нульовий контакт з сучасною цивілізацією. Вважається, що плем'я виживає завдяки полюванні, рибалці і збиральництва, оскільки за багато років вчені не виявили в місцевій культурі ніяких ознак сільського господарства або використання вогню. Перша успішна експедиція була проведена в 1967 році, але, незважаючи на це, плем'я досі відмовляється мати який-небудь контакт з сучасним світом: у 2006 році тут було вбито двоє рибалок, які випадково запливли у води острова.

picture

Паризькі катакомби

Кажуть, що під землею "населення" Парижа в рази більше надземного. Кістки, черепи, тисячолітні могили – під столицею Франції справжнє царство Аїда, в якому можна легко заблукати і вже ніколи не вийти назовні. 99% лабіринту довжиною 273,5 км залишаються недоступними для відвідування.

picture

Ворота Плутона (Туреччина)

У стародавньому місті Хіераполіс розташовані "Врата в царство мертвих". Одного разу стародавній історик Страбон відвідав це місце і сказав, що "Будь-яка тварина, яке проходить в храм, зустрічає миттєву смерть". Це виявилися не просто міфом. Вчені виявили там жахливо високу концентрацію сірководню і вуглекислого газу в повітрі, які утворюють смертельне "озеро".

picture

Острів Повелья (Італія)

Острів Повелья відомий як одне з найбільш загадкових і страшних місць у світі. Все почалося в часи Римської імперії, коли тут збирали хворих чумою, що пізніше практикувалося і в епоху середньовіччя. В 1922 році тут була відкрита психіатрична лікарня, що явно не впливало на пацієнтів позитивним чином, так як острів вже мав воістину жахливою атмосферою і відповідною репутацією, поки в наші дні і зовсім став нелегальний для відвідування.

picture

Зона 51 (США)

Зона 51 — військова база США, розташована в 133 кілометрах на північ від Лас-Вегаса. Вона вважається одним з найбільш загадкових місць у світі, так як уряд США заперечувало її існування до 2013 року.

Це зробило зону предметом численних теорій змови і чуток про НЛО. Цей район в основному використовується ЦРУ і ВПС США в якості території для випробувань — з-за віддаленого місця розташування. Вхід сюди повністю заборонений.

picture

Метро-2 (Росія)

Під час правління Сталіна була побудована секретна система підземного транспорту, відома як "Метро-2". Ця таємнича система метрополітену нібито з'єднує адміністративні установи, такі як Кремль, аеропорт "Внуково-2" і корпуси Генерального штабу. У тунелях також є квартири і технічні приміщення. Це все закрита для сторонніх.

picture

Прип'ять (Україна)

У 1986 році світ сколихнула ядерна аварія, яка сталася в Чорнобилі. Місцеві жителі були спішно евакуйовані, а територія швидко стала занедбаною. Сьогодні, незважаючи на масу екскурсій, що проводяться в Прип'яті, тут все ще залишилися величезні території, доступ до яких категорично заборонений і смертельно небезпечний для непідготовленої людини.

picture

Зміїний острів (Атлантичний океан)

Невеликий острів неподалік від бразильського узбережжя відомий тим, що на ньому водяться від двох до чотирьох тисяч різноманітних змій. Серед них — особливо отруйні, укус яких викликає омертвіння тканин і болісну смерть. Відвідувати острів туристам категорично заборонено, фахівцям потрібен особливий дозвіл.

picture

Печери Ласко (Франція)

Це комплекс печер, що знаходиться недалеко від села Монтіньяк. Її стелі і стіни покриті париетальными настінними розписами, що зображують переважно великих тварин. Вік цих первісних полотен оцінюється приблизно в 17 000 років. Після Другої світової війни вони були відкриті для відвідування, але зміни в циркуляції повітря і наявність світла завдали непоправної шкоди картинам, що призвело до закриття печер Ласко ще в 1963 році.

picture

Острів Норт-Бротер (США)

Це ділянка площею 52 609 кв. м, розташований у Іст-Рівер, в декількох милях від Манхеттена, закритий для громадськості. Колись тут працював госпіталь Riverside, де лікували інфекційні захворювання, а в другій половині ХХ століття і до самого закриття острови для відвідування, тут знаходилася місцева наркологія.

picture

Гробниця Цинь Шихуанді (Китай)

Розташована в районі Линтун, Сіань, Shaanxi, гробниця Цинь Шихуанді – місце, вхід в яке знаходиться під суворою забороною. Для огляду цікавим виставлені дві тисячі глиняних воїнів, але ще шість тисяч ховаються всередині комплексу. Концентрація ртуті в коридорах усипальниці настільки висока, що є небезпечною для життя людини.

picture

Острів Нііхау (Гаваї)

Це острів, який часто називають "забороненим". Він вперше отримав свою назву ще в 1952 році, коли під час епідемії поліомієліту на Гавайах, всім місцевим було заборонено залишати острів, а гостям – висаджуватися на ньому, що, до речі допомогло уникнути епідемії. Тепер, з населенням в 170 чоловік, цей острів залишається одним з найбажаніших місць для подорожей у світі, але навіть королівські персони або надзвичайно багаті люди не завжди можуть отримати дозвіл на в'їзд.

picture

Ватиканський секретний архів

Весь архів настільки величезний, що він обладнаний 85 км полиць, а вхід туди суворо заборонено для всіх, хто не є офіційним дослідником зі спеціальним дозволом доступу. Архів включає такі документи як інформація про відлучення Мартіна Лютера від церкви і лист від Мікеланджело папи Юлію II.

picture

Фукусіма (Японія)

Ще в 2011 році ядерна катастрофа на Фукусімі вразила Японію, а мешканці, які проживають в радіусі 30 км від станції, змушені були евакуюватися. З-за сильної радіації відвідування заборонені.

picture

Храм Ісе (Японія)

Це місце поклоніння Аматерасу, богині сонця і всесвіту в релігії синтоистов. Незважаючи на всю красу храму, на його територію можуть увійти тільки священики та представники імператорської сім'ї.

picture

Острів Морган (Південна Кароліна)

На ньому проживає близько 5 тисяч особин мавп одного виду. Потрапили сюди вони стараннями людей з Пуерто-Ріко, і якщо спочатку деякі були інфіковані герпесом, то тепер носієм хвороби виступає кожен примат. З'являтися на острові людям суворо заборонено, адже це може стати причиною подальших захворювань.

picture

Богемська гай (США)

Це щорічний табір" для 2500 елітних і високопоставлених чоловіків. Щорічно в липні, починаючи з 1899 року, сюди приїжджають найвпливовіші люди світу, щоб провести двотижневий літній відпочинок. Донині захід суворо чоловіче, оскільки жінки можуть бути присутніми тільки в якості обслуговуючого персоналу.

picture

Острів Сюртсей (Ісландія)

Це велика ділянка землі, що утворився в 1963 році після грандіозного виверження вулкана, що тривав три роки. Нині ця земля використовується лише для наукових досліджень. Лише у декількох вчених є дозволи на відвідування території острова, за умови, що вони не будуть приносити туди з собою ніяких насіння.

picture

Острів Грюинард (Шотландія)

У 1942 р. році британські вчені проводили експеримент на острові Грюинард. Вони досліджували біологічна зброя – сибірську виразку, тільки от кінець зовсім інший, експеримент вдався і на славу. В результаті було відзначено, що зброя працює з 95% летальним результатом. Зараз острів один з найбільш заборонених місць для відвідування і буде залишатися таким ще не одне століття.

picture

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про якихось містичних місцях України варто знати кожному.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!