Головна Новини Дозвілля подорожі Список найдивніших фобій, пов'язаних з подорожами
commentss НОВИНИ Всі новини

Список найдивніших фобій, пов'язаних з подорожами

Всі фобії розвиваються поступово і сильно впливають на поведінку

16 вересня 2019, 16:30 comments3990
Поділіться публікацією:
Список найдивніших фобій, пов'язаних з подорожами

За даними ВООЗ, до різних фобій схильні близько 20% населення планети. Ефект, який страхи справляють на людей, може бути досить шкідливими для емоційного і ментального здоров'я.

Деякі з фобій нам добре відомі, такі як боязнь замкнутого простору або висоти, проте є й зовсім незвичайні, дивні страхи. Представляємо вам підбірку фобій, пов'язаних з подорожами, які легко можуть зіпсувати вам відпустку.

- Страх перед подорожжю відомий як ходофобія. Люди, що страждають цією формою фобії, бояться не просто літати, але і подорожувати по дорогах на всьому звичному транспорті. Людина відчуває занепокоєння у всіх ситуаціях, які пов'язані з плануванням поїздки. Приміром, бронювання квитка, очікування в аеропорту, проблеми з транспортом і пересуванням.

- Аерофобія. Страх перед польотом досить поширений. Іноді він приймає форму звичайної нервозності та занепокоєння, але буває і так, що зліт/посадка на літаку стає для людини великою проблемою, сама думка про яку паралізує. Страх може бути комплексним, коли пасажир ще боїться замкнутого простору (клаустрофобія) або висоти (акрофобія).

- Ксенофобія. Людина, яка страждає цією формою фобії проявляє неповагу і нетерпимість до незнайомих людей або предметів. Антипатія може мати різний ступінь — від неприязні, огиди, ворожості до відкритого проявляється ненависті. Джерелом відрази є не характеристики конкретних людей, а сам факт їх приналежності до певної раси.

- Таласофобія. Існують люди, які відчувають страх і паніку при вигляді моря. При цьому, фобія являє собою не просто відмову купатися в морі, а навіть знаходитися поблизу від нього або летіти над ним.

- Энохлофобія. На залізничному вокзалі або в аеропорту рідко можна зустріти энохлофоба, так як він панічно боїться великого скупчення людей. Тим, хто страждає такою фобією складно заводити нові знайомства і кудись подорожувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які місця на планеті закриті для відвідування туристів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!