Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Під час подорожей по різних містах світу, оглядайте не тільки об'єкти культурної спадщини та популярні локації, але і ознайомтеся з національною кухнею. В кожній країні є десерт, який вважається "смачної пам'яткою" і його варто спробувати.
Джелато
Це морозиво посідає одне з топових місць у списку гастрономічних шедеврів італійської кухні. Його продають у спеціальних закладах, в яких трудяться майстри джелато і де можна купити свіже, тільки що приготоване морозиво. Такий десерт роблять не тільки з ягід, горіхів і фруктів, а також з базиліка, оливкового масла, сиру і навіть з червоного вина.
Тайяки
Це традиційне японське печиво у вигляді рибки, дослівно назва якого перекладається, як запечений морський лящ. Найбільш популярна начинка — джем анко з бобів адзуки. Також використовуються такі наповнювачі, як заварний крем, шоколад або сир.
Чуррос
Це відомий у всьому світі десерт іспанської кухні, який готується у вигляді довгих паличок з заварного тіста. Його прийнято мокати в чашку з гарячим шоколадом і запивати кавою з молоком.
Банановий кий
Ця популярна на Філіппінах закуска являє собою смажені банани, вкриті карамелізованим коричневим цукром. Найчастіше ним перекушують на бігу, тому для зручності їх часто готують і подають на шпажках.
Семла
Це дуже смачна шведська булочка, приправлена кардамоном і наповнена мигдальною пастою і збитими вершками. Семлу часто їдять самостійно, з кавою або чаєм, проте до цих пір збереглася і традиційна подача — в мисці гарячого молока.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які дивовижні факти про їжу вам варто знати.
Новини партнерів
Новини