Головна Новини Дозвілля подорожі Туристичні місця, які поплатилися за свою популярність
commentss НОВИНИ Всі новини

Туристичні місця, які поплатилися за свою популярність

Ці місця постраждали від великої кількості мандрівників

14 травня 2020, 16:55 comments2282
Поділіться публікацією:
Туристичні місця, які поплатилися за свою популярність

Відправляючись в іншу країну, хочеться ближче познайомитися з її культурою, традиціями та визначними пам'ятками. Але багато місць, які стали дуже популярні серед мандрівників, серйозно постраждали. Великий потік людей здатний залишити після себе тільки руйнівні сліди.

Стоунхендж, Англія

Це древній мегаліт, розташований на півдні Англії, в районі Солсбері. Він багато разів піддавався реставраціям, і під деякими камінням ховаються бетонні підстави. Зараз туристам не дозволено сидіти на камені, бо руйнування монументів відбувається не тільки від старості, але і через величезну кількость відвідувачів.

1.jpg

Пляж Боракай, Філіппіни

Один з найкрасивіших пляжів світу був закритий для відвідування в 2018 році через складну екологічну ситуацію. Там активно проводилися відновлювальні роботи: очищали воду і берег від сміття і водоростей, закрили близько 400 готелів і ресторанів. Після цього пляж знову відкрили, але тепер знаходиться на острові можуть одночасно лише 19 тис. туристів.

sXlDE7hHEfQwFcyKcSw-hnNK3.jpg

Іспанські сходи, Рим

Ці сходинки здобули світову популярність після фільму "Римські канікули" 1953 року. З тих пір тисячі туристів прямували сюди, щоб сфотографуватися на легендарній сходах, залишаючи після себе розлиті напої, жуйки і плями від їжі. Щоб зберегти історичну пам'ятнику XVIII століття, були прийняті нові правила, що забороняють сидіти на сходах.

2.jpg

Балі, Індонезія

Туристичний рай веде активну боротьбу з пластиком: у 2017 році була оголошена надзвичайна ситуація, для боротьби з відходами залучили близько 700 прибиральників, які іноді збирали по 100 т сміття в день.

4.jpg

Санторіні, Греція

На маленькому острові живе лише 15 тис. осіб, при цьому його відвідувало до 18 тис. туристів у день. Електромережі та водопостачання Санторіні страждали від такого напливу гостей, кількість сміття зросла вдвічі, і екологічна ситуація стала загрозливою. З 2019 року уряд Греції намагається обмежити денну кількість туристів.

SChFYFwqDxQlcLLZfakkKEo4b.jpg

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Чорногорії назвали дату початку туристичного сезону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!