Головна Новини Дозвілля подорожі Архітектурні дива світу, про які мало хто знає
commentss НОВИНИ Всі новини

Архітектурні дива світу, про які мало хто знає

У цей список увійшли архітектурні шедеври з різних країн світу

22 травня 2020, 13:15 comments3955
Поділіться публікацією:
Архітектурні дива світу, про які мало хто знає

У світі існує безліч великих архітектурних пам'яток, які вражають своєю величчю і красою. Наприклад, Колізей, Велика Китайська стіна і Тадж-Махал. Але є й інші грандіозні споруди, про якы мало хто чув.

Мечеть Дженне

Дженненская соборна мечеть — одна з найбільш неординарних споруд у світі, яка є найбільшою глинисто-наносною будівлею. Вона повністю споруджена з глини та увінчана баштами-мінаретами, гострокінцеві зубці яких прикрашені страусиними яйцями, які символізують родючість.

2sY_Ebs91yeGYGBxNyA_ifb3L.jpg

Чанд-Баорі

Ступінчастий колодязь Чанд Баорі вважається самим справжнім архітектурним дивом, що привертає увагу не лише численних туристів, але й істориків, археологів та архітекторів. На трьох стінах ідеальної симетрії розташовані 3500 сходинок, по яких можна спуститися до води — невеликого мутно-зеленого озера.

У наші дні в колодязі Чанд-Баорі паломники омивають тільки руки і ноги: наглядачі стежать за порядком і не дозволяють плавати в небезпечній воді, яка, на думку бактеріологів та паразитологів, здатна "вбити людину за 2-3 дні".

2.jpg

Старий міст

Це пішохідний арочний міст через річку Неретву в місті Мостарі, Боснія і Герцеговина. Являє собою сучасну копію стародавнього моста, повністю знищеного хорватськими бойовиками в 1993 році. Архітектурний символ Мостара. Об'єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

333.jpg

Форт Кумбалгарх

Це знакова фортифікаційна споруда Раджастана. По всьому периметру Форт Кумбалгарх оточений стіною довжиною 36 кілометрів, а її ширина варіюється від 5 до 8 метрів. Це споруда залишалася неприступною для всіх нападників за всю історію Індії.

R_oPUzq4KIvyqcjgP78Hd8fuT.jpg

Деравар

Це цікавий історичний пам'ятник. Деравар був побудований як значний і важкодоступний для ворогів форт. Його діаметр приблизно дорівнює кілометру, а висота будівель колись сягала навіть 30 метрів — величні стіни бастіон були видні здалеку. Фортеця злегка віддалена від усіх благ цивілізації і пакистанських міст. Саме тому туристи спеціально наймають гіда, щоб з'їздити і помилуватися цією красою.

5.jpg

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які реальні місця були використані для логотипів відомих брендів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!