Головна Новини Чоловік літак Красуні на фузеляжах літаків: що таке Nose Art
commentss НОВИНИ Всі новини

Красуні на фузеляжах літаків: що таке Nose Art

Звідки взявся живопис Nose Art і та інші цікаві факти про нього

17 квітня 2020, 15:00 comments6507
Поділіться публікацією:
Красуні на фузеляжах літаків: що таке Nose Art

З початком повномасштабних повітряних боїв в часи Першої Світової війни, набув популярності такий вид мистецтва, як живопис на фузеляжі бойових літаків. Спершу він носив досить агресивний характер. Пілоти зображували на своїх літаках кістки, черепи, розкриті пащі та інші страхітливі зображення.

У часи Другої світової війни малюнки стали менш провокаційними. З'явилися дарчі написи, пропагандистські гасла і навіть зображення героїв з мультфільмів. Зрозуміло, не могло обійтися без оголених красунь у стилі Pin Up. Особливо популярними вони були серед американських льотчиків.

Мистецтво малювання на фузеляжах літаків отримало назву Nose Art і це цікаві факти про нього:

1. В роки війни в США призов не обійшов стороною і працівників Голлівуду. Так художники студії Діснея поповнили ряди технічного персоналу американських військових аеродромів. Важко сказати, як змінилася боєготовність американських ВПС від присутності аніматорів, але на якості мальованих красунь цей факт відбився самим сприятливим чином — вони стали справжніми витворами мистецтва.

2. В 1944 році в США був прийнятий закон про мораль, який забороняв будь-яку оголеність. У підсумку армійським художникам довелося в терміновому порядку "оголені" оголені принади красунь, домальовуючи прозоре негліже і сексуальну білизну.

3. Літак під ім'ям Memphis Belle, про який у 1990 році був знятий однойменний фільм, існував насправді. Це B-17F з 324-ї бомбардувальної ескадрильї 91-ї бомбардувальної групи. Він став першим американським бомбардувальником, вцілілим після 25 бойових вильотів в Європі. Після повернення в США літак використовувався для участі в агітаційних польоти з метою продажу облігацій військової позики США.

З таким підходом моральний дух американських льотчиків завжди був на висоті. Також видання "Коментарі" розповість про десять страшних таємниць, прихованих в салоні літака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!