Головна Новини Чоловік літак Топ-3 американських бойових вертольотів: найпотужніші моделі
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-3 американських бойових вертольотів: найпотужніші моделі

Бойові вертольоти, які здатні задавати свій тон на будь-якому полі бою

12 травня 2020, 13:31 comments8451
Поділіться публікацією:
Топ-3 американських бойових вертольотів: найпотужніші моделі

Цікавлячись різними моделями літаків, як військовими, так і цивільними, ми часто відводимо на другий план такий транспортний засіб, як вертольоти. Тим не менш, вони також заслуговують на увагу. Вертольоти, як і літаки, бувають різних видів. Є вантажні, є транспортні, є пасажирські. Але сьогодні ми приділимо особливу увагу кільком знаменитим моделям американських військових вертольотів, які добре зарекомендували себе в різних куточках земної кулі.

UH-60

r6P4sj-lx6tja3cZpdrg0Gtj-.jpg

До UH-60 відмінно прижилося прізвисько "Чорний Яструб". Сьогодні він вважається кращим бойовим вертольотом у всьому світі. І не просто так. На борту у цього монстра є протитанкові Hellfire і 30-міліметрові гармати. А у морських модифікацій є навіть 324-міліметрові торпеди. Напханий по саму зав'язку крутою електронікою, завдяки чому тривалий час може зберігатися поза ангаром. Правда, з ним складно в обслуговуванні. Сьогодні "Яструба" використовують в якості транспортного перевізника, вогневої підтримки та морського тральщика. Вантажопідйомність – 1,5 тонни всередині і до 4 тонн на зовнішній підвісці. Десантна модифікація може помістити 14 солдатів. Побудовано близько 3 тисяч одиниць.

Boeing AH-64

XTlLa1XLZoudidRYCfpzPVkvO.jpg

У народі цю культову машину прозвали Апачем. Прославився цей вертоліт під час операції "Буря в пустелі", довівши, що може боротися навіть з танками. Це не дивно, адже на борту у нього 30-міліметрова автоматична гармата, 16 протитанкових ракет Hellfire, ракетні комплекси "Стінгер" та багато іншого. Сьогодні АН-64 перебуває на озброєнні ВПС Армії Оборони Ізраїлю. Побудовано 1174 одиниці.

Bell UH-1

uPFowSZgJYvo8LT_L1zfXgr4a.jpg

Цей бойовий вертоліт – один з головних символів В'єтнамської війни. Адже саме на ньому військових доставляли в гарячі точки і "підвозили" зброю. Незважаючи на великі втрати (3 тисячі одиниць), бойове застосування Bell UH-1 вважається успішним. Статистика: за 11 років війни вертольоти здійснили 36 мільйонів польотів. Підсумок: одна втрата на 18 тисяч вильотів. І це при тому, що цей апарат взагалі не мав бронювання. Американське уряд так захопився виробництвом цього монстра, що до кінця 1960-х в армії США цих апаратів було більше, ніж у всіх інших арміях разом узятих. Bell UH-1 поставлявся в 70 країн. Вантажопідйомність – 1,5 тонни або 12-14 солдатів.

Ці вертольоти чудово зарекомандовали себе під час бойових дій в Азії та Африці. Вони справжні боги війни. Також видання "Коментарі" розповість любителям військової авіації, що таке Nose Art.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!