Головна Новини Чоловік літак Головні правила виживання під час катастрофи літака
commentss НОВИНИ Всі новини

Головні правила виживання під час катастрофи літака

Що слід зробити, щоб збільшити свої шанси вижити в авіакатастрофі

20 травня 2020, 11:49 comments4433
Поділіться публікацією:
Головні правила виживання під час катастрофи літака

Літаки є одним з найпопулярніших засобів пересування. В мінімально короткі терміни можна опинитися в іншому кінці світу і при цьому ваша подорож буде комфортною і захоплюючою. Але хоча літаки є також і одним з найбільш безпечних засобів пересування, ймовірність авіакатастрофи не можна виключати. Шанс вижити під час аварії літака дуже малий. Тому ми дамо тобі кілька порад, які суттєво збільшать твої шанси.

Будь готовий!

Не посоромся і уважно вивчи все рятувальне обладнання, яке є на борту авіалайнера. Не пропускай жодного слова стюардів, які інструктують пасажирів, як треба поводитися у надзвичайній ситуації. Переконайся, що рятувальний жилет, невеликий надувний човен, дихальний апарат знаходяться на доступній відстані. По можливості спробуй, як на тобі будуть сидіти ці гаджети, потренуйся в їх надяганні.

Засікай час

Заздалегідь програй в думці всі свої дії, необхідні для порятунку. Дізнайся, як швидко і правильно відкрити двері екстреного виходу, прикинь висоту фюзеляжу авіалайнера, поцікався у стюардеси, як слід скочуватися по аварійним надувним трапах і спускатися з рятувальних канатів.

Подбай про запасний набір одягу

Припустимо, при падінні літака ти відбувся одним переляком і дуже швидко, зі знанням справи покинув "борт", що терпить лихо. Але стрибати і плисти тобі довелося в холодній воді. Якщо у тебе не буде можливості переодягнутися в що-небудь тепле і сухе, то, навіть врятувавшись при аварії повітряного судна, ти ризикуєш захворіти жорстокою пневмонією. Тому перед вильотом не забудь прихопити з собою водонепроникний пакет або сумку з запасний одягом. Туди ж можеш покласти ще і iPod, щоб мати можливість викликати допомогу.

Будь однаково егоїстичним і самовідданою

Стара мудрість говорить, що людина народжується і вмирає на самоті. Коли мова йде про порятунок власного життя, розмови про мораль часом бувають марними. Але навіть якщо доведеться поборотися за місце в рятувальній шлюпці, то, опинившись у відносній безпеці, не можна забувати, що ми все-таки люди. Поділися теплом власного тіла з замерзаючою поруч з тобою людиною. Вона обов'язково поверне тобі це тепло. Ну, а якщо по сусідству виявилася симпатична дівчина, це ще й чудовий привід тісніше познайомитися і міцно обійняти перелякану крихітку.

Розуміємо, легше від таких порад не стало. Але тим не менш, постарайтеся їх засвоїти. Може коли-небудь це врятує твоє життя. А може ти заодно врятуєш когось іншого. Також видання "Коментарі" розповість, як захиститися від нападу собаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!