Головна Новини Чоловік антикваріат Як правильно інвестувати в антикваріат: поради новачкові
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно інвестувати в антикваріат: поради новачкові

Торгувати антикваріатом - це ціла наука, яка вимагає певних навичок

10 вересня 2019, 14:58 comments4875
Поділіться публікацією:
Як правильно інвестувати в антикваріат: поради новачкові

Захоплення антикваріатом і вінтажем — модна тенденція, і з кожним роком вона набирає обертів. Зацікавленість ринком старовини як способом множення прибутку "прокинулася" на початку нульових. Ті, хто хотів вкласти свої фінанси у щось перспективне і прибуткове, стали замислюватися про інвестиції в антикваріат як про рівнозначну альтернативу класичному вкладенню в акції. Як показує практика, багато хто не прогадали. Це виявилося цілком рентабельно.

Що купувати

За міжнародною кваліфікацією антикварні речі не можуть бути молодші 50-ти років. Така практика в більшості антикварних салонів. Однак у деяких країнах (наприклад, у Великій Британії) виріб буде вважатися антикварним, тільки якщо він стариший 100 років.

Ще один параметр, за яким річ можна віднести до антикваріату — її цінність. Звичайно, вона не може складатися тільки з віку і вартості використаних матеріалів. Предмет має бути наділений художньою цінністю або має бути пов'язаним з якою-небудь відомою історичною особою або гучною подією. Тому страшненька і неприваблива у всіх відносинах шафа з низькоякісної деревини, будь вона виготовлений хоч 200 років тому, не буде вважатися антикварним.

zbov51_-aBFWSfRaEZuTJbQwv.jpg

Варто також пам'ятати і про принцип: чим менше на ринку подібного роду антикваріату, тим дорожче він буде коштувати.

Поле для капіталовкладень в категорії "антикваріат" досить велике. Але пальму першості, мабуть, варто віддати інвестиціям в живопис. Як показує практика, картини завжди привертали увагу зацікавлених колекціонерів з усього світу і донині залишаються бажаною "здобиччю". Тому цілком логічним сьогодні буде придбання картин молодих художників. Не бійтеся, що ті ще не заробили собі гучне ім'я. Зате вже зараз вони можуть виставлятися у великих галереях та брати участь у міжнародних вернісажах, отримуючи позитивні рецензії і схвальні відгуки. Вартість картин може непередбачувано коливатися, і тут вже багато що залежить від вашої особистої інтуїції і "чуйки" на тріумф конкретного твору і художника.

Далі за негласним рейтингом йдуть антикварні книги, ікони, монети, фарфор, скло, меблі, предмети домашнього вжитку, старовинна зброя. Список "збірок" досить довгий.

PIcqkmEt5f8GFz4ZUS4J7fcPC.jpg

Де купувати

Придбати антикваріат можна в самих різних місцях. Наприклад, на серйозних і перевірених торгових платформах. Одними з найвідоміших і найстаріших є аукціонні будинки "Сотбіс" і "Крістіс" (sothebys.com, christies.com). Можна також відправитися на закупівлю на всілякі антикварні виставки та стихійні "блошині" ринки. А можна заглянути і в звичайні антикварні магазини вашого міста. 

Багато продавців через необхідність сплачувати орендну плату сьогодні переміщуються в інтернет-простір (avito.ru, meshok.net, youla.io). З одного боку, це зручно — можна купувати, не виходячи з дому. З іншого боку, на таких ресурсах вам, швидше за все, доведеться витратити багато часу, щоб відстежити і виловити справжню "перлину" серед гір відвертого барахла.

Також видання "Коментарі" розповість, чому антикваріат так популярний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!