Головна Новини Чоловік антикваріат Мрія колекціонера: три найдорожчих картини у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Мрія колекціонера: три найдорожчих картини у світі

Ці шедеври світового мистецтва коштують мільйони доларів і за право володіти ними боролися найбагатші люди на землі

1 квітня 2020, 15:54 comments4876
Поділіться публікацією:
Мрія колекціонера: три найдорожчих картини у світі

Мільярдери зі всього світу збилися з ніг у пошуках унікальних шедеврів світового мистецтва, щоб прикрасити свої персональні колекції. Багато світових шедеврів надійно осіли в державних музеях різних країн. Але сьогодні ми поговоримо про три найдорожчих у світі картини, які таки потрапили в руки приватним колекціонерам. Хоча хто знає, чи надовго.

"Рятівник світу", Леонардо да Вінчі

gMDQHfp3CU-cpfAFWvHxS7C4F.jpg

У любові до мистецтва немає меж. Схоже, саме цими критеріями керувався наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман, який, за інформацією New York Times, придбав найдорожчу картину в світі — полотно Леонардо да Вінчі "Рятівник світу". Втім, офіційно полотно було придбано департаментом культури і туризму Абу-Дабі, який купив картину для філії Лувра в столиці ОАЕ. Картина була придбана за 450 мільйонів доларів.

"Обмін", Віллем де Кунінг

niI3p6GuBu-2tR1A3sEJ0inNz.jpg

Фінансовий магнат Кен Гріффін в 2015 році купив у фонду Девіда Геффена найдорожчий витвір сучасного мистецтва — картину під назвою "Обмін", написану нідерландським абстрактним експресіоністом Віллемом де Кунінгом. Картина була написана в 1955 році в Нью-Йорку. Слід зазначити, що джерелом натхнення художника було саме це місто. Автору вдалося відобразити динамізм мегаполісу за допомогою жестового руху. Цей шедевр був придбаний за 300 мільйонів доларів.

"Гравці в карти", Поль Сезанн

KshVNrNAjecJKxRGzEgFSacOi.jpg

Ця картина — одна з п'яти робіт, написаних майстром в 1890-х роках і які мають таку ж назву. Її головні герої — двоє чоловіків з Провансу, які грають в карти і дивляться на свої руки. Мистецтвознавці назвали полотно "людським натюрмортом". Картина, придбана королівською родиною Катару за 250 мільйонів доларів, які не побажали виставити її на загальний огляд.

Без сумніву, ці шедеври варті таких грошей. Хто знає, може їм ще судилося не раз змінити власників. Також видання "Коментарі" повідомляло, що з оксфордської галереї вкрали картини на мільйони фунтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!