Головна Новини Чоловік авто Головне вчасно: коли слід міняти мастило в автомобілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Головне вчасно: коли слід міняти мастило в автомобілі

У цьому питанні головне покластися на досвід

2 серпня 2019, 13:43 comments1531
Поділіться публікацією:
Головне вчасно: коли слід міняти мастило в автомобілі

Мастила, призначені для мотора, виконують кілька дуже важливих функціональних дій для вашого автомобільного двигуна. З допомогою моторних мастил зменшується тертя між деталями двигуна, силова установка вашої машини охолоджується, а ще не допускається корозія, що є дуже важливим.

Щоб масло у вашому автомобілі завжди працювало на сто відсотків, вам потрібно здійснювати заміну старого на нове з певною періодичністю, оскільки під час роботи двигуна масло впитується і змішується з сажею, вологою, кислотами, мікроскопічними залізними стружками від деталей. Головним чином це вплине на характеристику в'язкості, і забруднить масло. До того ж правильна періодичність зміни масел сприятиме економії на пальному. Справа в тому, що якщо у вас буде завжди якісне, вчасно замінене мастило, мотор буде прогріватися за малий тимчасовий відрізок, і виходить, що витрати енергії на подолання тертя будуть меншими.

L5sXL1EtaG2ggxQOFocDwnuHo.jpg

Більшість водіїв транспортних засобів в один голос підтвердять, що провести зміну масел потрібно з подолання відстані в десять тисяч кілометрів. Якщо ж ви цікавий, і хоч раз заглядали в спеціальну книжку з експлуатації та сервісу автомобіля, то там повинні були бачити, що виробляти зміну потрібно подолавши відстань у межах від семи до п'ятнадцяти тисяч кілометрів.

Однак зараз можна зустріти безліч торгових марок виробництва масел, які стверджують, що з їхньою продукцією можна робити зміну після двадцяти тисяч кілометрів пробігу. Ви, звичайно ж, задастеся питанням щодо того, кому ж довіритися.

Довіряти потрібно тільки собі, при цьому зробивши для себе певні висновки. Запам'ятовуйте, якщо ви тільки що купили авто, або ж воно для вас дуже дороге, і якщо вам дозволяє ваш капітал, робіть заміну моторних мастил кожні дві тисячі кілометрів пробігу.

Якщо ваш автомобіль здійснює пересування по мегаполісу, чи ще по якимось складним місцевостям, здійснюйте заміну в межах п'яти тисяч кілометрів.

У всіх же інших варіантах, не перегинайте за десять тисяч кілометрів, повірте, вам так буде спокійніше.

Як повідомляли "Коментарі", один келих червоного вина корисний для чоловіків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!