Головна Новини Чоловік авто Як підготувати автомобіль до зими
commentss НОВИНИ Всі новини

Як підготувати автомобіль до зими

Для цього не достатньо просто поміняти гуму

7 серпня 2019, 16:17 comments1627
Поділіться публікацією:
Як підготувати автомобіль до зими

Зимові погодні умови в корені відрізняються від літніх або весняних. На слизькій дорозі або в умовах поганої видимості зростає кількість ДТП та аварій. Багато з них відбуваються через безвідповідальність самих водіїв (не взули зимову гуму, не перевірили стан гальмівних циліндрів, не поміняли свічки і масло, і багато іншого). Якщо дотримуватися техніки безпеки і вчасно виконувати всі технічні маніпуляції, то вам гарантована комфортна і безпечна їзда.

Перевірте рівень заряду акумулятора. Зарядка повинна бути повною. Навіть якщо у вас новий акумулятор — взимку його потрібно хоч раз повністю зарядити, краще в автосервісі. Після зарядки можна ввімкнути дальнє світло або обігрів на кілька секунд, що активізує батарею. Взагалі, акумулятор і клеми потрібно почистити, перевірити генератор щільність електролітів.

  • 12AXjjMEhGKBoVqyDrHjzpWBo.jpg
  • Заміна і перевірка масла. З'ясуйте, яке саме масло в двигуні вашого автомобіля. Його маркування залежить від рівня морозів. Хороше масло врятує від корозії і охолодить мотор. Ви можете вибрати масло з синтетичних, мінеральних і напівсинтетичних сортів. Найвигідніше — синтетичне, хоч воно й дороге, але взимку не замерзає і служить довше.

  • Перевірте свічки запалювання. Свічки можуть бути не новими, але обов'язково чистими і без нагару. Будь-яка несправність свічок запалювання і розжарювання створює проблеми при запуску двигуна. Чистка може проходити як вдома, так і в будь-якому СТО.

  • Пальне має бути високоякісним. Автомобіль, як і людина, має потребу в гарному харчуванні, особливо в екстремальних погодних і дорожніх умовах. На заправках завжди уточнюйте на яку температуру розраховано пальне (і бензин і дизель). Літнє паливо не розраховане на мороз. Розбавляти пальне не треба, повний бак теж краще не заливати, щоб уникнути конденсату.

  • Незамерзаюча рідина замість води. Звичайна вода під час морозів може нашкодити автомобілю, замість неї краще налити "незамерзайку".

  • Підготуйте двері і замки до зими. Всі замки необхідно змастити спеціальним мастилом, а двері ущільнити силіконом, щоб вони відкрилися і не заціпеніли.

  • KWQFaJsLfG_ABOsr9p66jW4Qz.png
  • Майте під рукою додаткові спорядження, такі як лебідка, трос, дроти для прикурювання, запасний одяг і взуття, ліки, зарядку на телефон, номери рятувальників і техслужб, і все те, що на вашу думку, зможе вас виручити на дорозі в разі поломки або ДТП.

Також видання "Коментарі" пропонує вам ознайомитися з топ-5 автомобілів для справжніх чоловіків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!