Головна Новини Чоловік авто У чому полягають головні недоліки електромобілів
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому полягають головні недоліки електромобілів

Електромобілі це круто. Але все таки слід добре подумати перед їх покупкою

1 жовтня 2019, 12:18 comments2822
Поділіться публікацією:
У чому полягають головні недоліки електромобілів

Електромобілі поступово захоплюють автомобільний ринок. Починаючи від машин Tesla Model, дітища Ілона Маска, і закінчуючи электроконцептами практично всіх великих автомобільних корпорацій (BMW, Audi, Mercedes-Benz).

Це відмінна новина для світової екології і економії бюджету власників таких авто. Але все ж, тут є і свої недоліки. Причому, досить значні. Слід врахувати ці фактори перш, ніж купити електрокар.

Довга зарядка. Автовиробники говорять про те, що на 80% машина заряджається за 30 хвилин. Так-то воно так, але це стосується тільки заправних станцій. Та і почекати півгодини іноді буває проблемно. Зарядка від побутової розетки може зайняти від восьми до десяти годин.

Складність в усуненні поломок. Якщо електрокар зламався в дорозі, то полагодити його самостійно (або з допомогою водіїв-добровольців, які вирішили зупинитися) – нереально. Потрібно евакуювати авто в спеціалізовані автоцентри.

Далекі подорожі виключені. Спеціальні зарядки є поки що тільки у великих містах. А якщо ви захочете поїхати в село або до моря всією сім'єю? У такому разі заправиться буде проблематично.

e7aZ_TG_VfnX6uUJb1CUPbJ8U.jpg

Поломка батареї влетить у копієчку. На жаль, це трапляється досить часто. Якщо батарея зламалася – її ремонт чи заміна будуть дуже дорогими. Тож економія на паливі виявиться незначною, порівняно з подібними витратами.

Складність в розрахунку пробігу. Заряд батареї – величина "змінна". Вона залежить навіть від погоди. Різко похолодало, і кілометраж, який ви зможете проїхати, скоротиться вдвічі.

Дефіцит вільних розеток. Навіть у великих містах вільну колонку для зарядки знайти буває проблематично, багато з них треба бронювати заздалегідь, іноді – вносити депозит.

Якщо всі ці недоліки електрокарів не злякали вас — бажаємо гарної покупки!

Також видання "Коментарі" розповість шість цікавих історій зі світу автомобілів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!