Головна Новини Чоловік авто Звернемося до витоків: хто і коли створив перший автомобіль
commentss НОВИНИ Всі новини

Звернемося до витоків: хто і коли створив перший автомобіль

Поява першого автомобіля не була результатом роботи лише однієї людини

2 грудня 2019, 14:58 comments8063
Поділіться публікацією:
Звернемося до витоків: хто і коли створив перший автомобіль

Зараз автомобілі на вулицях міст стали нормальним явищем. Кожен день ми бачимо їх сотнями, якщо не тисячами. І зовсім не замислюємося про те, кому прийшла в голову ідея створити такий засіб пересування.

Сьогодні ми поговоримо про людей, чия праця привела до появи першого автомобіля.

Самий перший автомобіль з бензиновим двигуном був створений австрійським інженером Зігфрідом Маркусом. Під час дослідів у нього випадково запалала суміш повітря з парами бензину. Саме тоді з'явилася ідея використовувати бензин в якості палива. Завдяки Маркусу з'явився перший двигун, який функціонував на бензині. На початку 1864 року двигун встановили на простий віз, а через 11 років в результаті наполегливої роботи була отримана більш досконала машина. Тим не менш, титул першопрохідців отримали інші люди.

Готліб Даймлер відомий як винахідник першого двигуна, який функціонував на бензині. Двигун був сконструйований в 1883 році, що послужило поштовхом до створення першого самохідного екіпажу.

hJd-cMbzTCGWN28DAskb7D3qM.jpg

Офіційно вважається, що творцем першого в світі автомобіля є інженер Карл Бенц. Саме він в 1885 році створив перший автомобіль із двигуном внутрішнього згоряння. Через рік він отримав патент на цей унікальний винахід і дозвіл створювати машини з бензиновим двигуном. Саме Карл Бенц став людиною, яка створила перший автомобіль. Творець автомобіля не тільки розробив конструкцію та оформив патент, але і створив зразок і налагодив виробництво.

Яким же був перший автомобіль? Машина була схожа на триколісний велосипед. Конструкція передбачала ланцюгову передачу, трубчасту раму, три колеса зі спицями. Швидкість машини становила 13 км/ч. Швидко налагодивши виробництво, Бенц реалізував протягом восьми років понад 69 машин. Після 1894 року він почав орієнтуватися на чотириколісні автомобілі, що мають двоциліндровий двигун з пневматичними шинами. У той же рік було продано близько 67 авто, а до 1900 року цифра зросла в десять разів — продажі досягли 603 одиниці.

Так з'явилися перші автомобілі. Навряд чи їх творці представляли собі, до яких масштабів доросте виробництво і на що будуть здатні автомобілі майбутнього. Тим не менш, свою важливу лепту в їх розвиток вони внесли. А видання "Коментарі" розповість про три найбільш екстремальних гоночних автомобіля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!