Головна Новини Чоловік авто Якими були перші гібридні автомобілі. Частина 1
commentss НОВИНИ Всі новини

Якими були перші гібридні автомобілі. Частина 1

Десять гібридних автомобілів, які з'явилися, коли електромобілі тільки починали свій шлях до успіху

5 березня 2020, 12:00 comments2419
Поділіться публікацією:
Якими були перші гібридні автомобілі. Частина 1

Зараз електромобілі можна побачити в багатьох куточках світу. Україна також встигла розробити власний електромобіль під назвою Himera. Але так було не завжди. До появи перших електромобілів, автовиробникам довелося як слід поексперементувати з першими гібридними моделями. Сьогодні ми вам розповімо про деякі з них.

Honda Insight — 2009

vreG-B3YDSQ9kN8fjgzGrsvUk.jpg

Компанії Honda довелося витратити майже два десятки років, щоб скласти гідну конкуренцію Toyota, яка успішно продавала гібридні автомобілі в Європі. Такою машиною стала модель Insight. Вона була не дуже швидкою. Під капотом стояла 98-сильна бензинова "четвірка" 1.3, якій на малих і середніх швидкостях допомагав прискорюватися маленький 13-сильний электромоторчик.

Honda CR-Z — 2010

M_-y0wRNkBn_nyMbmkRsHmmP8.jpg

Трехдверна CR-Z була представлена в 2010 році. Планувалося, що вона замінить Honda CR-X. Автомобіль мав успіх через привабливий дизайн, цілком конкурентну ціну і несхожість на все, що вироблялося в той час. Гібридний силовий агрегат і півторалітрова бензинова "четвірка" видають 130 кінських сил. До речі, CR-Z зняли з виробництва через шість років, бо на поворотах цей гібридний автомобіль був швидшим, ніж на прямій дорозі.

Infiniti M35h — 2011

KJEUwBS0gI4fPKHu6Zb9N18G9.jpg

Гібридний седан мав потужність в 364 кінські сили і надійшов у продаж в 2011 році. На жаль, автомобіль не мав великого успіху серед споживачів, тому побачити його на дорозі можна вкрай рідко.

Audi A6 hybrid — 2012

BY2dIKS0rptur1aIMW8Wy1WDY.jpg

Седан A6 став першим кроком автовиробника Audi до світу гібридних автомобілів. Це сталося в лютому 2012 року. У стандартній комплектації Audi оснащувався 211-сильною бензиновою турбованою "четвіркою" на два літри і 54-сильним електромотором. У сукупності повний привід і тіптронік надавали 245 кінських сил при витраті в 6,2 літра на 100 км.

BMW ActiveHybrid 3 — 2012

mCHgJqrxJakCCNBlwbr-24WIF.jpg

У 2012 році вийшла і баварська "трійка"-гібрид. Двигун був таким же, як і у актуального в той час BMW 335i, доповнений електромотором. Сумарно силовий агрегат ActiveHybrid 3 видавав 340 сил, споживаючи в середньому 5,9 л/100 км. Багажник моделі представляв собою лише маленьку "шафку" обсягом 390 літрів — адже все інше місце "з'їла" гібридна установка.

У наступній частині ми розповімо про ще п'ять гібридних автомобілів першого покоління. Також видання "Коментарі" познайомить вас з п'ятьма автомобілями, які стали визнаними фаворитами Канадського міжнародного автосалону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!