Головна Новини Чоловік авто Топ-3 автомобілів, надрукованих на 3D-принтері
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-3 автомобілів, надрукованих на 3D-принтері

Моделі автомобілів, які отримали друге життя завдяки технології 3D-друку

31 березня 2020, 11:54 comments2270
Поділіться публікацією:
Топ-3 автомобілів, надрукованих на 3D-принтері

3D-друк — один із найважливіших напрямів розвитку сучасних технологій. За останнє десятиліття він просунувся настільки далеко, що тепер є можливість друкувати автомобілі на 3D-принтері. У зв'язку з цим пропонуємо вашій увазі три старих моделі автомобіля, які отримали шанс на друге життя завдяки технології 3D-друку.

EDAG Light Cocoon

vLDZ0ouMNj1XDdCjQXaZ5s0CL.jpg

Будова корпусу EDAG Light Cocoon нагадує аркуш: панелі мають пористу структуру, що забезпечує малу вагу, а щоб забезпечити безпеку автомобіля на належному рівні, корпусні панелі пронизані тонкими нитками міцної надлегкої тканини Jack Wolfskin. Крім того, що пориста структура більш підходить саме для 3D-друку, вона дає можливість здійснювати різні світлові ефекти для демонстрації "скелетоподібної" структури автомобіля.

Audi Type C

051H55uPAAHeSIfR7geGcdB2z.jpg

Audi Type C Replica є копією однойменного спорткара, який був представлений в 1936 році. Розробка нового автомобіля почалася в 2015 і стала дебютним проектом компанії Audi в області 3D-друку. Автовиробник мав намір продемонструвати широкій публіці вражаючий потенціал друку металевих деталей. Це прагнення було продиктоване використанням SLS-принтера, що дало можливість надрукувати абсолютно всі металеві частини автомобіля і потім вручну зібрати їх воєдино.

BMW 507

OgV8kuZs68uGiHuVitAkx9-jY.jpg

У випадку з BMW 507 все почалося набагато цікавіше: цю машину виявили в покинутому гаражі на колишньому ранчо такої відомої особистості, як Елвіс Преслі. Після цього фанати співака і любителі класичних автомобілів почали засипати BMW проханнями відновити цей легендарний автомобіль. В цілому робота зайняла цілих два роки, оскільки з моменту випуску оригінального BMW 507 у 1957 році не збереглося жодної "живої" деталі, бо ця модель була вироблена обмеженим тиражем в 252 штуки. Використовуючи архівні CAD-моделі, баварці зуміли надрукувати всі відсутні деталі, включаючи дверні ручки, шибки і елементи інтер'єру. У 2016 родстер був повністю відреставрований і в тому ж році BMW 507 показали на автомобільному фестивалі в Пеббл-Біч.

Ось такі унікальні моделі отримали право на нове життя завдяки сучасним технологіям. Також видання "Коментарі" розповість, власники яких автомобілів користуються популярністю у дівчат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!