Головна Новини Чоловік авто Три найбільш божевільних гонки, які розбурхують нерви навіть найстійкіших
commentss НОВИНИ Всі новини

Три найбільш божевільних гонки, які розбурхують нерви навіть найстійкіших

Для перегонів головне, щоб була траса і було на чому їздити, а все інше - нюанси

6 квітня 2020, 11:52 comments2910
Поділіться публікацією:








Три найбільш божевільних гонки, які розбурхують нерви навіть найстійкіших

Про гоночні змагання на автомобілях відомо всім. Але людська фантазія не знає меж і з часом з'являється все більше і більше перегонів, які суттєво відрізняються від традиційних. Адже в гонках головне, щоб була траса і щось на колесах. А все інше — нюанси. Сьогодні ми вам розповімо про три найбільш божевільних перегони в історії.

Гонки на газонокосарках

Поява колісних газонокосарок не могла не призвести до появи гонок на них — більше 40 років тому у Великій Британії з'явився навіть перша асоціація гонщиків на газонокосарках! Британська асоціація ділить газонокосарки на чотири групи. Перша призначена для невеликих газонокосарок, які треба штовхати перед собою. На газонокосарках наступних трьох категорій потрібно їздити, сидячи на них. Найшвидші розганяються майже до 100 км/год і виступають в топ-класі, в якому беруть участь найбільш відважні хлопці. За сезон у Великій Британії проводиться 14 етапів, один з яких — 12-годинний марафон. У 2016-му в ньому брало участь 43 команди, а лідери проїхали майже 600 кілометрів!


Гонки по вісімці

Найбільш божевільні гонки проводяться в США. Автомобілі ганяють по дивному треку у формі вісімки! Перші перегони стартували в місті Індіанаполісі. Він вважається колискою американського автоспорту. Зараз таких автодромів є кілька десятків по всій країні. Гонки по вісімці почалися відразу після Другої світової війни. Вони швидко завоювали популярність публіки, причому не тільки через видовищність, але і через досить ліберальні технічні вимоги.

Гонки на шкільних автобусах

Зазвичай такі змагання проводяться в рамках масштабних "фестивалів руйнувань". Назви у них відповідні — Night of Destruction, Crash-O-Rama, Race of Destruction і так далі. Гонки на старих шкільних автобусах є одними з цвяхів таких програм. Ці змагання мають ряд важливих правил — з автобусів знімається скло, а водії повинні використовувати шоломи. Зрозуміло, ганяються вони і по вісімці, і це реально захоплює дух — величезні махіни буквально в сантиметрах розходяться один з одним!

Щоб брати участь в такому, необхідно мати солідну частку авантюризму і хоробрості. Також видання "Коментарі" розповість про десять перших гібридних автомобілів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!