Компанія Tesla оновила показники розгону своїх електромобілів

Компанія Tesla представила нові оцінки прискорення для електромобілів Model S Performance і Model X Performance

Компанія Tesla офіційно відновила оцінки прискорення для седана Model S Performance і позашляховика Model X Performance. Тепер ці електромобілі здатні розганятися до ста кілометрів на годину всього за 2,3 та 2,6 секунди відповідно.

Модель S Performance завжди була найшвидшим автомобілем Tesla. Оскільки компанія продовжує покращувати свою трансмісію з допомогою оновлень програмного забезпечення по бездротовому каналу, автомобіль продовжує економити десяті частки секунди порівняно із зазначеним часом 0-100.

Tesla відняв ще одну десяту секунди з 2,4-секундної оцінки швидкості 0-100 кілометрів на годину для моделі Raven S Performance. Новітні збірки флагманського седана тепер перераховані зі швидкістю 0-100 миль в годину за 2,3 секунди, аналогічно Lamborghini Huracán Performante.

Крім того, Tesla оновила прискорення електромобіля Model X Performance, віднявши одну десяту секунди з його оцінки 0-100 кілометрів на годину. Він покращився з неймовірно швидких 2,7 секунди до ще більш вражаючих 2,6 секунди. Це схоже на прискорення 0-100 кілометрів на годину суперкара Lamborghini Aventador SV.

Хоча невідомо, чому оцінки прискорення для обох транспортних засобів були покращені, припущення вказують на те, що Tesla випустила режим запуску "Cheetah Stance", який є ексклюзивним для двох провідних автомобілів. Якби було оновлення мікропрограми для продуктивності, яке поширювалося на всі автомобілі Performance, то час прискорення до 0-100 кілометрів на годину у моделей Model 3 і Y Performance також знизився б. Тим не менше, тільки Model S і Model X Performance отримали переглянутий рейтинг, і обидва автомобілі мають недавно випущений режим запуску "Cheetah Stance" в якості середнього рівня.

Два флагманських автомобіля Tesla оснащені акумуляторною батареєю на 100 кВт-год, хоча Ілон Маск натякнув, що в майбутньому будуть випущені варіанти автомобіля з великими батареями. Вони можуть бути представлені в моделях Plaid Model S і Model X, які, як очікується, можуть похвалитися більш потужною трансмісією, що дозволяє власникам транспортних засобів виходити на трасу і не втрачати потужність, незважаючи на те, що проїжджає кілька кіл. Очікується, що Plaid Model S буде випущений в кінці цього року, хоча ще невідомо, чи буде офіційний випуск перенесений через пандемію коронавіруса.

Як повідомляло видання "Коментарі", Tesla влаштувала незвичайні перегони.