Ілон Маск розповів про нові можливості Cybertruck

Електропікап Tesla Cybertruck зможе певний час триматися на воді

Генеральний директор Tesla Ілон Маск написав у Twitter, що електромобіль Cybertruck може навіть залишатися на плаву у воді. Як довго, однак, поки що відомий винахідник не повідомив.

Здатність Cybertruck триматися на воді - безцінна особливість, яка, ймовірно, стане ключовим пунктом продажу для майбутнього автомобіля. Як зазначається у твіті, на який Маск нещодавно відповів, деякі власники пікапів люблять ловити рибу, а іноді це вимагає переправи через струмки, річки або затоплені райони. Тоді Cybertruck необхідно пройти через воду, не пошкоджуючи ні одного з його внутрішніх механізмів. Якщо Cybertruck зможе пробиратися крізь глибокі води і навіть трохи плавати, він перевершить звичайні вантажівки, якими користуються ентузіасти риболовлі, такі як RAM і F-Series.

Коментарі Ілона Маска про те, що Cybertruck може плавати якийсь час, схоже, вказують на інцидент, що стався в 2016 році, коли седан Model S зіткнувся з глибокими повеневими водами в тунелі. Під час інциденту водій повністю електричного автомобіля зміг покинути цей район, використовуючи Model S в якості свого роду човна.

Пізніше Маск зауважив у своєму акаунті в Twitter, що хоча Tesla не рекомендує використовувати свої транспортні засоби в якості човна, її електромобілі можуть виживати у воді протягом коротких періодів часу завдяки чутливим компонентам, таким як їхні силові водонепроникні агрегати.

Як повідомляло видання "Коментарі", Tesla оновила показники розгону своїх електромобілів.