Головна Новини Чоловік авто П'ять головних помилок, які знищать механічну коробку передач
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять головних помилок, які знищать механічну коробку передач

Якщо допускатимеш ці помилки, то дуже скоро коробку передач твого автомобіля доведеться ремонтувати

30 квітня 2020, 11:37 comments10663
Поділіться публікацією:
П'ять головних помилок, які знищать механічну коробку передач

Для того, щоб навчитися водити автомобіль необхідно немало часу і зусиль. Навіть після отримання водійських прав знадобиться немало часу, щоб справді освоїтися на дорозі і почувати себе впевнено. Але від помилок не застрахований навіть досвідчений водій. Хтось їх робить через незнання, а хтось просто не надає цьому особливого значення. Проте автомобільні дороги — це світ, який потребує особливої обережності і де ціною помилки може стати чиєсь здоров'я чи життя.

Сьогодні ми розповімо тобі про п'ять помилок, які можуть суттєво нашкодити механічній коробці передач, а як наслідок — завдати шкоди усьому автомобілю.

Перехід через одну

Те, про що знає кожен водій, і те, про що деякі періодично мимоволі забувають — включена передача завжди повинна відповідати обраній швидкості. З цієї причини не варто перескакувати між передачами, щоб не прискорювати знос коробки передач і двигуна автомобіля.

Недостатнє зусилля

Ще одна вельми поширена помилка, особливо серед новачків. Недостатньо сильне натискання на зчеплення призводить до того, що коробка передач перегрівається і починає поступово приходити в непридатність. Найчастіше недостатнє зусилля на зчеплення трапляється тоді, коли автомобіль рухається по нерівній поверхні. У таких ситуаціях варто бути уважним навіть досвідченим автомобілістам.

Рука на важелі

Якщо постійно тримати руку на важелі механічної коробки передач, відбувається прискорене зношування вилок і муфт в коробці. Зрештою, не варто забувати про те, що така поведінка в дорозі просто небезпечна. Обидві руки повинні бути більшу частину часу на кермі. В іншому випадку, є ризик потрапити в ДТП.

Неповна зупинка

Ряд водіїв робить дуже грубу помилку — не чекає повної зупинки автомобіля перед тим, як почати свій рух на задній передачі. Якщо спробувати перейти на неї не в стані спокою, можна буде почути характерний скрегіт. Це звук шестернь, які ламаються. В кінцевому результаті є ризик зламати всю коробку.

Рух на високих оборотах

Найкращий друг автомобіліста — це помірна їзда. Якщо постійно пересуватися на підвищених обертах, то відбувається прискорений знос зчеплення. Найяскравішою ознакою того, що все стало зовсім погано, буде поява неприємного запаху в салоні.

Уникай цих помилок і тобі вдасться зберегти коробку передач у належному стані достатньо довгий час. Також видання "Коментарі" розповість, що треба робити, щоб не заснути за кермом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!