Головна Новини Чоловік авто Топ-3 необоротних автомобільних трендів майбутнього
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-3 необоротних автомобільних трендів майбутнього

Автомобільні тренди майбутнього не обмежуються одними лише електромобілями або повітряними таксі

4 травня 2020, 12:39 comments2900
Поділіться публікацією:
Топ-3 необоротних автомобільних трендів майбутнього

Автовиробники постійно йдуть в ногу з часом і впроваджують у своїх автомобілях все більше і більше сучасних технологій. Це призводить до формування нових трендів у розвитку автомобілів.

Сьогодні ми назвемо кілька автомобільних трендів майбутнього. Свідомо не будемо відволікатися на такі очевидні теми, як електромобілі або система повітряних таксі. Звернемо увагу на менш очевидні моменти.

Авто більше не буде власним

Багатьом власникам автомобілів знайомі ці чудові миті — страхування, реєстрація, продаж, купівля авто. Уяви собі, зовсім скоро всього цього не буде. Послуги каршерінга стають все більш популярними, і це іноді дійсно зручно. Але — не на наших дорогах. Так що поки всі любителі бюрократії можуть розслабитися — ера автомобільного комунізму зі спільними автомобілями і ринковими відносинами настане не так скоро.

Людина не уживеться з комп'ютерами

Зовсім нескладно випустити автономний автомобіль. Набагато складніше — відправити його в місто на дороги загального користування. Якщо там повно інших автономних машин — проблем немає. Вони виникають, коли автопілот зустрінеться з живою людиною за кермом, шокованою і непередбачуваною. Щоб безболісно пережити цей період трансформації та адаптації, для самокерованих авто спочатку необхідно створити смуги руху, особливі зони пересування і змусити людей неухильно дотримуватися правил дорожнього руху.

Автопілоти поза законом

І незважаючи на те, що багато автовиробників відчайдушно рекламують і розробляють автомобілі з автоматичним управлінням, деякі питання все ще нема відповіді, а тому і автопілот не надто дозволений. Приміром, автопілоту не під силу вирішити етичну і моральну дилему: що робити, якщо аварія неминуча, кого рятувати людей всередині або зовні, дітей, жінок, літніх людей? І хто в усьому цьому залишиться винен? Поки що, сподіваємося, самокерування буде лише на громадському транспорті, на зразок метро або трамваю. Вони хоч по рейках рухаються або по виділених смугах.

Такі головні тренди автомобільної ідустріі чекають нас у найближчому майбутньому. Також видання "Коментарі" розповість, як будуть виглядати автомобілі Формули 1 через три десятиліття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!