Головна Новини Чоловік авто Найкрутіші масл-кари минулого століття: кілька унікальних моделей
commentss НОВИНИ Всі новини

Найкрутіші масл-кари минулого століття: кілька унікальних моделей

Масл-кари стали своєрідною візитною карткою своєї епохи

8 травня 2020, 11:50 comments5137
Поділіться публікацією:
Найкрутіші масл-кари минулого століття: кілька унікальних моделей

Стильні та потужні автомобілі минулого століття почали вироблятися набагато раніше, ніж з'явився спеціальний термін для їх позначення — muscle car. Пік виробництва середньорозмірних автомобілів з двигуном V8 припав на середину 1960-х, а сама назва виникла лише наприкінці наступного десятиліття. Вони стали такою ж візитною карткою для своєї епохи, як і електромобілі для нашої. Сьогодні ми розповімо тобі про декілька найбільш цікавих моделей середини 60-их — початку 80-их років.

1984 Chevy Corvette

3n7izsSKkAzrQUF08PfCv6gkX.jpg

Запуск C4 Corvette викликав величезний ажіотаж і бурю чуток. Деякі стверджували, що під капотом буде роторний двигун, інші передбачали центральне розташування двигуна. Зрештою модель виявилася не такою вже й революційною, а вигляд її — дещо безглуздим. Перші 1984 Chevy Corvette були оснащені двигуном V8 потужністю 205 кінських сил. Але змінивши систему вприскування палива, збільшилася і потужність, а разом з нею і продуктивність. У 1990 році на основі C4 був випущений Corvette ZR1, оснащений двигуном V8 LT5 в 375 кінських сил.

1978 Pontiac Firebird Trans Am

Cqz7m1_U09un82GrU2BUxtAj8.jpg

70-ті для масл-каром були просто тінню попередніх десятиліть — ціни на паливо і страховки змусили виробників пригальмувати з потужностями. Але не Pontiac, чия модель Trans Am полюбилася багатьом з моменту виходу фільму "Поліцейський і бандит" (1977). А через рік потужність Trans Am зросла з 200 до 220 кінських сил, з'явилися широкі 8-дюймові колеса і швидке рульове управління.

1970 Chevy Chevelle LS6

USnxVGZ88NgeyjRiF5o7fnqU2.jpg

За найскромнішими оцінками потужність LS6 становила 450 кінських сил, а іноді завдяки особливим налаштуванням могла перевищити 500. Розганялися ці авто до сотні за 5,4 с, що було приголомшливо для того рівня техніки і гуми.

1969 Pontiac GTO Judge

hdEh9wtT2hk5rkpnt6LKl_2ow.jpg

На початку 60-х лідером по виробництву масл-карів був Pontiac, але до кінця десятиліття конкурентів додалося. Тоді і виникла ідея більш дешевої версії GTO з невеликим двигуном об'ємом 350 кубічних дюймів. В результаті автомобіль Judge був обладнаний двигуном Ram Air III в 360 кінських сил, але покупці могли так само вибрати і Ram Air IV з 370 кінських сил. Найбільш рідкісними стали кабріолети GTO Judge Ram Air IV — їх було випущено всього п'ять.

Старших людей може охопити ностальгія від однієї тільки фотографії таких автомобілів. А якщо ти віддаєш перевагу більш сучасним моделям, видання "Коментарі" з радістю розповість тобі про перші гібридні автомобілі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!