Головна Новини Чоловік авто Як врятуватися з потопаючого автомобіля: п'ять життєво важливих правил
commentss НОВИНИ Всі новини

Як врятуватися з потопаючого автомобіля: п'ять життєво важливих правил

Не панікуйте, чітко дотримуйтесь інструкцій і тоді зможете врятуватися

21 травня 2020, 11:21 comments3494
Поділіться публікацією:
Як врятуватися з потопаючого автомобіля: п'ять життєво важливих правил

Мало кому хотілося б опинитися всередині потонулого автомобіля. Це той випадок, коли кажуть "Навіть ворогу не побажаєш!" Хоча такі ситуації трапляються досить рідко, вони, як правило, закінчуються летальним результатом, оскільки людина, яка запанікувала, не знає, як їй вибратися з автомобіля, а допомога підійти просто не встигає. Саме тому ми сьогодні розповімо тобі, як вибратися з потопаючого автомобіля, якщо вже тебе не оминула ця чаша.

Головне правило – ніякої паніки!

Безумовно, коли потоки води заливають машину з усіх боків, зберегти самовладання зовсім непросто, але зробити це необхідно. Якщо людина панікує, вона витрачає власну енергію і життєво важливий кисень, скорочуючи свої шанси вибратися живим. Тому в разі ДТП, при якому авто йде під воду, потрібно в першу чергу зосередитися на правильному алгоритмі дій.

Максимальні шанси врятуватися – у перші 2 хвилини

Як правило, автомобіль утримується на водній поверхні перші 30-120 секунд. Це найкращий час для порятунку. Якщо не піддаватися паніці, то для того, щоб вибратися з машини разом з пасажирами, достатньо 30 секунд.

Не чекати поки вирівняється тиск води

При зануренні автомобіля у воду через різницю тиску зовні і всередині відкрити дверцята авто вже неможливо. Є думка, що потрібно дочекатися, коли вода заповнить весь салон – тиск вирівняється і двері відкриються. Але проблема в тому, що поки це станеться людина, швидше за все, захлинеться.

Як вибратися через вікно

Отже, не варто втрачати час на те, щоб відкрити двері автомобіля. Ідеально, якщо в машині ручні підйомники вікон. Якщо ж відкрити вікно не вдалося, вихід один – розбити. Для екстрених випадків в машині необхідно мати який-небудь інструмент для розбивання автоскла або гайковий ключ, молоток. Якщо ж інструмента під рукою не виявилося, цілком підійде каблук-шпилька, штир підголівника, а в крайньому випадку і власний лікоть. Удар потрібно наносити в кут, тому що в центрі скло пружинить.

Важливо пам'ятати, що як тільки скло буде розбито, в автомобіль хлине вода. Необхідно, зберігаючи спокій, вибиратися з автомобіля і плисти в ту сторону, куди піднімаються бульбашки повітря.

Надати допомогу іншим пасажирам

Якщо в машині є пасажири, перше що потрібно зробити – це постаратися їх заспокоїти і швидко пояснити план дій. Якщо в салоні є діти, необхідно спершу відстебнути свій ремінь безпеки, потім відстебнути дітей і виштовхнути їх назовні. Якщо дитина зовсім маленька, то потрібно взяти її на руки і вибиратися разом з нею.

Ще раз повторюємо, якщо вже опинився в такій ситуації — не панікуй! Тебе чекають великі справи і ти неодмінно виберешся з цієї ситуації. Також видання "Коментарі" розповість про головні правила виживання під час катастрофи літака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!