Renault може не пережити кризу через коронавірус без допомоги французького уряду

Обмеження через коронавірус погіршили й без того складне економічне становище автовиробника Renault

Міністр фінансів Франції Брюно Ле Мейр заявив у п'ятницю, що французький автомобільний виробник Renault зіткнувся з серйозними фінансовими проблемами. Про це пише CNN.

"Renault може зникнути", – сказав він радіостанції Europe 1.

Компанія в 2019 році показала найгірший фінансовий результат за десятиліття, і пандемія коронавірусу тільки погіршила ситуацію.

Автовиробники борються зі спадом попиту на автомобілі і величезними перебоями в їх виробництві, оскільки заходи щодо стримування пандемії коронавірусу змусили закрити заводи. Renault припинила виробництво на 12 своїх заводах у Франції в середині березня, відновивши роботу на більшості з них тільки в цьому місяці.

Коментарі Ле Мейр з'являються на тлі спекуляцій у французьких газетах про те, що Renault ймовірно готується до закриття кількох виробничих об'єктів у Франції, в тому числі провідного заводу в місті Флен, на північ від Парижа.

Французький уряд і японська компанія Nissan є найбільшими акціонерами Renault, кожен з яких володіє 15% часткою в компанії. Зараз уряд веде переговори про умови надання Renault кредиту в розмірі 5 млрд євро, який Ле Мейр поки не підписав.

Раніше "Коментарі" писали, що Renault представив електричну модель автомобіля з можливістю змін розмірів кузова в залежності від потреб власника.