Головна Новини Чоловік авто Французький уряд надасть підтримку власникам електромобілів
commentss НОВИНИ Всі новини

Французький уряд надасть підтримку власникам електромобілів

Французьким власникам електромобілів нададуть пакет допомоги, щоб подолати наслідки пандемії

27 травня 2020, 15:24 comments2048
Поділіться публікацією:
Французький уряд надасть підтримку власникам електромобілів

Французький уряд оголосив про пакет допомоги у розмірі 8 мільярдів євро, щоб допомогти автопрому оговтатися від кризи з коронавірусом, включаючи збільшення стимулів для нових електромобілів і розширення програми утилізації, щоб прибрати з дороги старі моделі з більш високим рівнем забруднення.

Виступаючи у вівторок на заводі запчастин Valeo в північній Франції, президент Еммануель Макрон сказав, що уряд хоче, щоб Франція стала європейським лідером в області електромобілів, змусивши автовиробників репатріювати виробництво з-за кордону і розробляти нові моделі на французькій землі.

"Нам потрібна мотивуюча мета: зробити Францію провідним виробником екологічно чистих транспортних засобів у Європі, забезпечивши виробництво більше 1 мільйона електричних і гібридних автомобілів в рік протягом наступних п'яти років", — сказав Макрон на прес-конференції.

Щоб досягти цієї мети, Макрон заявив, що Франція збільшить державний бонус для приватних споживачів, які купують електромобілі (вартістю до 45 000 євро), до 7000 євро. Бізнес-клієнти можуть отримати бонус у розмірі 5000 євро. Для підключуваних гібридних транспортних засобів буде надано бонус у розмірі 2 000 євро, якщо вони можуть проїхати не менше 50 км тільки від акумулятора і коштують не більше 50 000 євро. Більш щедрий бонус для електромобілів буде доступний з 1 червня до 31 грудня 2020 року.

Інші заходи, оголошені у вівторок, включають створення фонду в 1 млрд. євро для підтримки виробництва, в тому числі 200 млн. євро у вигляді грантів постачальникам на модернізацію заводів. Стартапи та інші перспективні компанії будуть забезпечені інвестиційним капіталом в 600 мільйонів євро.

Як повідомляло видання "Коментарі", Renault може не пережити кризу через коронавірус без допомоги французького уряду



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!