Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Вибираємо куртку для зимового відпочинку в горах
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибираємо куртку для зимового відпочинку в горах

Тільки продуманий, технологічно-обґрунтований одяг з висококласних матеріалів зможе забезпечити надійний захист

28 серпня 2019, 17:11 comments1922
Поділіться публікацією:
Вибираємо куртку для зимового відпочинку в горах

Для комфортного зимового відпочинку в горах необхідно мати якісне гірськолижне екіпірування. Тільки продумана, технологічно обґрунтована одяг з висококласних матеріалів зможе забезпечити надійний захист від холоду та вологи, подарувати свободу рухів і підвищити задоволення від катання. Не останню роль у лижному одязі грає верхній шар одягу — спортивні чоловічі куртки.

Верхній одяг у гірськолижників може бути представлений у вигляді куртки на мембрані без утеплювача або ж непромокаючої утепленої моделі. Основне завдання зовнішнього шару — захистити лижника від снігу, дощу і вогкості. З цією метою весь гірськолижний одяг оснащують водонепроникними мембранами, перше місце серед яких безумовно займає Gore-Tex.

Тонка мембранна плівка має дрібнопористу структуру, пори якої не пропускають воду. Робота водовідштовхувальної мембрани заснована на розмірах молекул води, пари і діаметрі осередків мембрани. Молекули води більші молекул пари, тому фізично не можуть проникнути всередину мембранного матеріалу. Потрапляючи на поверхню спортивної чоловічої куртки сніг і дощ беруться краплями і стікають на землю. Маленькі молекули пари вільно виходять через мембрану, забезпечуючи хорошу вентиляцію і відвід випарів тіла. Без належної вентиляції піт не випаровується, а осідає конденсатом на підкладці куртки, від чого кофти і светри намокають.

Jg7qYICLsrQJ8mLkeUWhmzbuy.jpg

Гірськолижна екіпірування: секрет функціональності

На одному квадратному сантиметрі Gore-Tex розташовано більше 1,5 мільярдів пір, кожна з яких у 20 тисяч разів менша молекули води і в 700 разів більше молекул пари. Мембрана може мати кілька шарів в залежності від призначення. Найнадійніший — тришаровий Gore-Tex, але врахуйте, що при правильному догляді навіть одношарова мембрана прослужить вам не менше чотирьох років.

Утеплені спортивні чоловічі куртки, як правило, наповнені натуральним пухом або синтетичними матеріалами Primaloft або Thinsulate, які максимально відповідають теплоізоляційним показникам пуху. Перевагою синтетики є здатність гріти навіть у змоклому стані, коли пух вже не здатний виконувати функцію обігріву.

Якщо ви активно катаєтеся і спокійно переносите низькі температури, ви можете обмежитися легкою мембранною курткою, а в якості утеплювача використовувати пушок. Такий стиль одягу характерний для фрірайдерів, яким нудно кататися по підготовлених трасах. Підйом в гору пішки по суцільний сніжній "цілині" забирає багато енергії, тіло розігрівається і в утеплювачі просто немає потреби. На узвозі фрирайдер піддягає пушок, яка захищає його від зустрічного вітру і холоду.

Видання "Коментарі" також розповість,ґщо хорошого в полюванні з арбалетом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!