Як правильно розвести вогнище і не влаштувати пожежу

Правильне розведення багаття - це ціла наука або навіть ритуал

Навіть незважаючи на те, що вже почалася осінь, вихід на пікнік або похід є улюбленим способом провести вихідні для багатьох чоловіків. Обов'язковим атрибутом таких заходів є вогнище. Але от є одна проблема - його ще треба розвести. І тут нас і чекають сюрпризи.

Дрова не розпалюються, а якщо навіть загоряються, швидко гаснуть, від чого відразу ж у всіх починає псуватися настрій. Особливо важко розводити багаття в похмуру погоду, адже так хочеться покуштувати смачного шашличка!

Щоб у вас не виникало проблем з розведенням багаття, розглянемо кілька основних правил по його правильному розпалу. І почнемо, мабуть, з вибора місця для багаття.

Місце для вогнища

Найбільш ідеальне місце для розведення багаття є галявина, яка оточена деревами. Дерева будуть захищати багаття від вітру, важливо тільки, щоб багаття розводили на деякій відстані від дерев, в іншому випадку вони можуть спалахнути.

Перед тим, як розводити вогнище, викопайте для нього невелику ямку, глибиною не менше 50 сантиметрів. А ще краще озирніться, можливо, хтось вже до вас робив в цьому місці багаття, тоді можна скористатися старим костровищем. У зимовий час багаття рекомендується робити на сирих колодах.

як правильно заточити мисливський ніж.