Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Як правильно розвести вогнище і не влаштувати пожежу
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно розвести вогнище і не влаштувати пожежу

Правильне розведення багаття - це ціла наука або навіть ритуал

13 вересня 2019, 12:01 comments7752
Поділіться публікацією:
Як правильно розвести вогнище і не влаштувати пожежу

Навіть незважаючи на те, що вже почалася осінь, вихід на пікнік або похід є улюбленим способом провести вихідні для багатьох чоловіків. Обов'язковим атрибутом таких заходів є вогнище. Але от є одна проблема — його ще треба розвести. І тут нас і чекають сюрпризи.

Дрова не розпалюються, а якщо навіть загоряються, швидко гаснуть, від чого відразу ж у всіх починає псуватися настрій. Особливо важко розводити багаття в похмуру погоду, адже так хочеться покуштувати смачного шашличка!

Щоб у вас не виникало проблем з розведенням багаття, розглянемо кілька основних правил по його правильному розпалу. І почнемо, мабуть, з вибора місця для багаття.

Місце для вогнища

Найбільш ідеальне місце для розведення багаття є галявина, яка оточена деревами. Дерева будуть захищати багаття від вітру, важливо тільки, щоб багаття розводили на деякій відстані від дерев, в іншому випадку вони можуть спалахнути.

Перед тим, як розводити вогнище, викопайте для нього невелику ямку, глибиною не менше 50 сантиметрів. А ще краще озирніться, можливо, хтось вже до вас робив в цьому місці багаття, тоді можна скористатися старим костровищем. У зимовий час багаття рекомендується робити на сирих колодах.

n8ZwgX0GOYpqNbnAUkkdjAzCy.jpg

Дрова і розпал

Для розпалювання багаття необхідно використовувати якісні дрова. Дрова можна поділити на два види, ті які призначені для вогню і ті, які потім будуть горіти. Обидва види дров повинні бути сухими.

Стартові дрова можуть представляти собою сухі тріски, або невеликі сухі гілочки. Їх потрібно скласти в центрі костровища у вигляді шалашика. Далі береться листок паперу, протискується всередину шалашика і підвалюється. Коли розгориться багаття можна потроху підкладати великі поліна. Заздалегідь підготуйте достатню кількість дров.

Щоб вогнище після розпалу не згасло, все потрібно правильно сформувати. Складайте головні дрова шалашиком, колодязем або навіть ґратами!

Поради при розведенні і використанні багаття

Для збереження прогорілого багаття, не забувайте час від часу присипати його попелом і землею. Таким чином, можна зберегти жар до десяти годин. Якщо вогнище вам потрібно для сигналу вашої присутності, наприклад, під час надзвичайної ситуації, потрібно щоб вогнище сильно димило. Для цього можна кидати в багаття ялинові гілки, колючки, а також сухе листя.

0sqDzTVqsRywpW6hwA9pNcMhj.jpg

Загасити багаття

Щоб після вашого багаття в лісі не було пожежі. Важливо його правильно гасити. Для цього розгрібаючи вугілля по різних сторонах, нехай вони остигають. Потім залийте кострище великою кількістю води і засипте сирою землею.

Також видання "Коментарі" розповість, як правильно заточити мисливський ніж.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!