Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Як правильно підготуватися до зимової риболовлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно підготуватися до зимової риболовлі

Зимова риболовля сильно відрізняється від літньої і вимагає більш відповідального підходу

19 вересня 2019, 12:28 comments2553
Поділіться публікацією:
Як правильно підготуватися до зимової риболовлі

Зимова риболовля — це задоволення тільки для сильних духом. Не всім сподобається в зимову пору годинами, а то і цілодобово сидіти на холоді і чекати, коли ж риба нарешті почне клювати. Але є в цьому і своя романтика, яка заворожує багатьох чоловіків.

Якщо ви теж хочете потрапити в число любителів зимової риболовлі, завжди потрібно пам'ятати про те, що даний вид відпочинку дуже екстремальний. Тому готуватися до нього треба з усією відповідальністю.

У цій статті ви дізнаєтеся про головні особливості зимової риболовлі.

Зимова риболовля сильно відрізняється від літньої риболовлі і це не дивно, адже вся вода покрита льодом. По льоду без побоювання можна ходити тільки в тому випадку, якщо він прозорий і під ним не видно повітряних бульбашок. У тих випадках, коли лід світлий і тонкий, по ньому краще не ходити, можна провалитися і потонути. Тому обережність перш за все! Перед тим, як рибалити, легенько постукайте по льоду. Якщо чуєте тріск – місце лову потрібно змінити.

pqqYBNAv7NRufr5TvJhazCSeW.jpg

Друга відмінність від літньої риболовлі полягає в тому, що взимку немає комарів і мух. Правда і тут є "ложка дьогтю в бочці з медом", під час риболовлі може початися снігопад, який зіпсує все задоволення від процесу ловлі.

Головне правило зимової риболовлі, говорить – "Підбирайте теплий одяг та взуття!". Спеціальний одяг для риболовлі взимку можна придбати в риболовних магазинах, але можна обійтися і звичайним одягом. Тут головний принцип – чим більше шарів одягу, тим краще.

В ідеалі повинно бути так – термобілизна, светр з вовни, жилет, армійський бушлат, або будівельна куртка. На ноги можна взути валянки з калошами. Та й на ноги не забудьте "натягнути" пару теплих в'язаних шкарпеток. На голову, бажано, шапку-вушанку.

Якщо плануєте рибалити з ночівлею — подбайте про намет.

Під час риболовлі ноги повинні лежати на дерев'яній дошці, вона повинна знаходитися під ногами. Також прихопіть з собою рушник, щоб витирати мокрі руки. Обличчя, щоб не обвітрювалось, можна намазати якимось дитячим кремом.

І не забувайте про спеціальне спорядження для зимової риболовлі.

36Y2Xu9GXfmZKadVYBaWM9qpu.jpg

Вудка для риболовлі взимку повинна бути коротша літньої приблизно на 50 сантиметрів. Наживка повинна бути натуральною, для цих цілей ідеально підійде мотиль.

Для прорубки льоду потрібен льодоруб. Для видалення зайвої води – черпак. Щоб зручно було виймати велику рибу — прихопіть багру. Всі пристрої повинні знаходитися в дерев'яному ящику, на якому ви під час риболовлі можете сидіти.

Також видання "Коментарі" розповість вам про головні особливості полювання з арбалетом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!