Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Як правильно підібрати ніж для риболовлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно підібрати ніж для риболовлі

Хороший ніж знадобиться на риболовлі не менше, ніж вудка

26 вересня 2019, 15:11 comments3354
Поділіться публікацією:
Як правильно підібрати ніж для риболовлі

Шанувальники хорошої риболовлі знають, що важливо вибрати не тільки якісні вудки і снасті, але і правильний ніж. Однак порадити єдину модель ідеального ножа для риболовлі не можна, оскільки вони значно відрізняються за призначенням. Тому перед покупкою слід визначитися з майбутньою сферою застосування виробу.

Види ножів для риболовлі

Для оброблення і нарізки риби призначений філейний ніж. Він має довгастий, досить вузьке лезо. Форма ножа може бути трохи зігнутою. Також на лезі можлива область з серрейторной заточуванням. Подібний ніж використовують для зручного зняття м'яса з кісток і акуратної нарізки. Однак для рубки твердих кісток він абсолютно не підходить. Філейний ніж є найпопулярнішим помічником для рибалок.

nSiJd9xIUe4dOwWbpFOYQZVac.jpg

Якщо вам необхідний ніж для стругання, але в той же час, і для розбирання риби, вам підійде обробний рибальський ніж. Через свою будову він більше пристосований для оброблення рибної туші поперек і рубки кісток. Даний ніж по формі нагадує японські ножі дэба завдяки широкому клинку. Подібні ножі мають товстий обух і короткі за розміром.

Якщо ви хочете придбати універсальний ніж, вибирайте модель, найбільш наближену до класичної формі. Це передбачає пряме лезо середньої ширини і довжини, а також трохи вигнуте руків'я. Таким ножем не дуже зручно знімати філе з кісток, але зате він добре рубає товсті кістки.

Також існують складні рибальські ножі. Їх зручно брати з собою на будь-яку рибалку, вони не займають багато місця і, в принципі, підходять для всіх вищеописаних завдань. Але складні ножі швидше стають непридатними, і для догляду за ними потрібно більше зусиль, оскільки після кожного використання їх потрібно ретельно промити і очистити, а це, через їх конструкції, досить непросто.

Матеріал леза і рукояті ножа для риболовлі

UMymbFtaxZ3Z6uEhq_E4pvI5S.jpg

Найбільш популярними є сталеві нержавіючі ножі, оскільки його використовують в дуже вологому середовищі, і звичайна сталь досить швидко зазнає корозії. Саме через схильність до корозії не рекомендується високовуглецева сталь. Краще всього придюати клинок з загартуванням сталі в 56-58. Також слід пам'ятати про те, що ніж повинен легко заточуватися в польових умовах. Наприклад, на камені, тобто не вимагати спеціальних пристосувань для заточування.

Що стосується руків'я, особливо не рекомендується пластикове, оскільки воно може луснути через навантаження. Вважається, що дерев'яні руків'я є найбільш якісними і надійними. І це звичайно так, але не слід забувати, що у вологому середовищі деревина може деформуватися, а значить, ніж  не можна буде використовувати. Хорошим вибором також буде прогумоване руків'я, яке ідеальне для використання в місцях з підвищеним рівнем вологи.

Також видання "Коментарі" розповість, як правильно підготуватися до зимової риболовлі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!