Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Завжди на зв'язку: обираємо рацію для полювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Завжди на зв'язку: обираємо рацію для полювання

Як правильно вибрати рацію, щоб ні дерева ні западини не заважали зв'язку під час полювання

6 березня 2020, 11:33 comments1847
Поділіться публікацією:
Завжди на зв'язку: обираємо рацію для полювання

Найважливішим показником для мисливської радіостанції є потужність. Вона повинна мати тривалий термін автономної дії і справно функціонувати на складних ділянках, таких як яри, болотиста місцевість, насаджені території. Мінімальний показник потужності для мисливської рації становить 5 ватт. Мисливці частіше всього використовують з потужністю 134-174 Мгц. Ці показники дають можливість домогтися чистого зв'язку без перешкод навіть в умовах поганої прохідності.
Розмір рації також відіграє велику роль. Громіздка і важка радіостанція буде заважати швидким переміщенням, що неприпустимо під час полювання. Модель пристрою не повинна викликати дискомфорту, а при русі володар апарату не повинен його відчувати. Звертайте увагу і на такі речі, як зручне і надійне кріплення, футляр, затискачі. Ці, на перший погляд, дрібниці забезпечують впевненість у цілості рації. Пересуваючись по лісі, можна зачепитися за насадження, і таким чином втратити зв'язок. Завжди перевіряйте затискання та встановлення рації на одязі.
Радіозв'язок безпосередньо залежить від типу місцевості, де проходить полювання, і погодних умов. Ці фактори впливають на дальність дії пристрою. Ліс середньої щільності дозволяє працювати потужній рації в радіусі до десяти кілометрів. Густий листяний ліс може знизити ці показники майже в два рази. На горбистій території дальність дії може збільшитися майже в три рази. При виборі рації для полювання треба брати до уваги ці особливості і вибирати оптимальну дальність дії рації. Занадто великий діапазон буде садити акумулятор, а недостатність дальності дії може призвести до відсутності зв'язку тоді, коли це буде особливо важливо.
Також видання "Коментарі" розповість, який рюкзак найбільше підійде для полювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!