Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Особливості полювання в різні історичні епохи
commentss НОВИНИ Всі новини

Особливості полювання в різні історичні епохи

Яким було полювання протягом людської історії

18 березня 2020, 16:07 comments2325
Поділіться публікацією:
Особливості полювання в різні історичні епохи

Полювання довгий час було засобом для виживання. З часом воно перетворилося в розвагу. Спочатку для обраних, а потім і для широкого кола людей. Сьогодні ми розповімо вам кілька цікавих фактів про розвиток мисливства протягом існування людства.

Полювання в Середні віки

Землевласники (феодали і їх сюзерени) позбавили простолюдинів можливості полювати на своїх угіддях. Тих, хто порушував цю заборону, чекало серйозне покарання. Таких людей навіть могли стратити. Трохи пізніше полювання взагалі стало привілеєм лише для аристократів.

Псова охота

В Російській імперії псяче полювання стало особливо популярним під час кріпосного права. Для такого полювання спеціально використовували дві породи собак: гончі і хорти. Гончі знаходили видобуток і виганяли її з лісу на відкритий простір. Після цього мисливці труїли звіра хортами.

Соколине полювання

Полювання з ловчими птахами (зокрема – соколине) виникло дуже давно. Археологи виявили сцени полювання з використанням ловчих птахів ще на ассірійських барельєфах, яким близько трьох тисяч років. Соколине полювання успішно розвивалося до XVIII століття, а потім втратило свою актуальність.

Полювання з рушницею

Цей вид полювання з'явився в XV столітті, але став популярним значно пізніше. На території України почали полювати з використанням вогнепальної зброї в кінці XVII-го сторіччя. А на території Російської імперії перший закон про полювання був прийнятий під час правління імператора Олександра III в 1892 році.

Фотополювання

Цей найбільш гуманний різновид полювання все більше набирає популярності в наші дні. Він поєднує в собі елементи справжнього полювання (вистежування "здобичі", маскування, знання звичок тварин), любов до природи і майстерність фотохудожника. Тому з усіх представлених різновидів полювання,  фотополювання виглядає найбільш багатогранним і вимагає значно більше умінь.

Ось такий маленький екскурс в історію полювання. Також видання "Коментарі" розповість, як вибрати арбалет для підводного полювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!