Головна Новини Чоловік полювання та рибальство Десять непорушних правил колективного полювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Десять непорушних правил колективного полювання

Правила колективного полювання вкрай важливі, щоб правильно поділити здобич і не бути випадково підстреленим

19 квітня 2020, 11:38 comments2135
Поділіться публікацією:
Десять непорушних правил колективного полювання

Ти звик полювати наодинці, але тут тебе запросили на колективну полювання. У разі, якщо ти вирішив не відмовлятися від такої можливості, тобі знадобиться знання неписаних правил, згідно з якими проводиться колективна полювання. Радимо тобі ознайомитися з ними, щоб це запрошення не стало для тебе останнім, а твої товариші по зброї не зберегли про тебе вкрай неприємних спогадів.

1. Неприпустимо стріляти в бік мисливця, навіть якщо він знаходиться на далекій відстані.

2. Якщо на постріл прибіжить чужий собака, то треба її прогнати до господаря.

3. Якщо мисливець, який вбив дичину, не знайде її на сусідній ділянці і піде, то він позбавляється права на неї. Звичайно, сусіда-мисливець, який знайшов дичину, повинен повернути її стрільцю.

4. Переходити на сусідню ділянку дозволяється тільки, якщо туди впала дичину.

5. Іноді мисливці полюють близько один від одного. В цьому випадку треба особливо дотримуватися всіх правил безпеки і мисливської етики.

6. Якщо по птиці зроблено кілька пострілів, то вона належить тому, хто стріляв останнім. Буває, птиця падає після одночасних пострілів двох-трьох мисливців. У цьому випадку мисливці домовляються, або вирішують жеребом, хто має на неї право.

7. Не стріляти дичину з-під стійки чужої собаки, якщо її господар вам не дозволив. Якщо собака далеко пішла від господаря і підняла птицю, то найближчий мисливець має право забрати птицю.

8. По пролітаючій птиці стріляє той, до кого вона ближче знаходиться. Якщо на мисливця летить птах, а він її не бачить, то товариш повинен його попередити криком: "Дивись!".

9. Буває, що дві собаки тягнуться за однією і тією ж дичиною. Тоді право на здобич належить тому мисливцеві, чия собака раніше потягнула.

10. Всі спірні питання вирішуються більшістю голосів мисливців на привалі.

Слідуй цим правилам і дуже швидко станеш своїм у будь-якому мисливському колективі. Також видання "Коментарі" розповість, який карабін слід брати з собою на полювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!